19.2.2015 18:24

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε…

ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΜΑΣ

Παραδίδομαι! Ξεσκεπάζεται πλήρως ο ρόλος μου, δεν αντέχω πια στην κοινωνική κατακραυγή για τις μηχανορραφίες μου και την υπονομευτική τακτική μου. Η ομοβροντία διαψεύσεων για το σημείωμα «Θα ομονοήσουν οι δυο τοπικές «φυλές» του ΣΥΡΙΖΑ;» με υποχρεώνει να επανέλθω στην τάξη. Απ΄ την ώρα δε που έφτασε στο σημείο η χωρίς στοιχειοθεσία αρθρογραφία μου να απασχολεί τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σκέπτομαι να θέσω ένα οριστικό τέλος, όχι τίποτα άλλο, να αφήσω τα μέλη της απερίσκεπτα να εργαστούν για το μέλλον της Χίου.

Ο Γιάννης

Εν αρχή την άποψη του επί του προαναφερθέντος σημειώματος καταθέτει ο Γιάννης Καλογεράς: «Αγαπητέ ΄΄π΄΄, επειδή στο εν λόγω άρθρο με αναφέρεις  ότι ανήκω σε μία από τις δύο φυλές, χωρίς να στοιχειοθετείται από πουθενά, θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι τα σαράντα χρόνια που ανήκω και παλεύω στην Αριστερά ποτέ δεν εντάχθηκα σε ομάδα, κοινώς φράξια, και ούτε υπηρέτησα ιδιοτελείς σκοπούς ή  ικανοποίησα προσωπικές μου φιλοδοξίες. Το θεωρώ απαράδεκτο για αριστερό να εντάσσεται  σε τέτοιες ομάδες και τις αντιπαλεύω με όλες μου τις δυνάμεις πολιτικά.

Θα ήθελα να δημοσιεύσεις  αυτήν μου την παρέμβαση και θα  πω στο Νίκο, άλλη μία φορά, ότι να προσέχει αυτά που του λένε οι πληροφοριοδότες του, να τα διασταυρώνει, γιατί καλό είναι να εξωτερικεύεις αυτά που σε πνίγουν μέσα σου, αλλά μπορούν να σε πνίξουν και αυτά που βγάζεις προς τα έξω, εάν δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια».

… κι ο Μιχάλης

Αντίδραση όμως, επώνυμα ιντερνετικά, ήρθε και από το Μιχ. Σφυράκη.

«Που να ξέρει η Σαλώμη ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσονται στη συλλογική λειτουργία της Οργάνωσης και από τη διακριτή τους θέση υλοποιούν τις αποφάσεις και τους σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο, όπως όλα τα μέλη του κόμματος», σχολίασε στον ηλεκτρονικό «πολίτη».

Όντως, που να τα ξέρει αυτά η Σαλώμη, Μιχάλη μου. Όπως, φαντάζομαι, που να ‘ξερε ο δύσμοιρος Ανδρ. Μιχαηλίδης ότι για κάθε του κίνηση πρέπει προηγούμενα να σε ρωτάει – αυτό καταλαβαίνω εγώ -, που να ‘ξερε κι ο κάθε ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι ψηφίζοντας Ανδρ. Μιχαηλίδη έστελνε στη Βουλή ένα μείγμα απόψεων Κριμιζή, Κουτσουλιά, Σέργη και δεν ξέρω ποιών άλλων από τη συλλογική λειτουργία της Οργάνωσης.

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ (;) ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Για να μη χαλάσουμε λοιπόν τις καρδιές μας ούτε με το Γ. Καλογερά, ούτε με το Μιχ. Σφυράκη, αποσύρω το προηγούμενο σημείωμα υπό τον άστοχο τίτλο «Θα ομονοήσουν οι δυο τοπικές «φυλές» του ΣΥΡΙΖΑ;» και το αντικαθιστώ με το σημερινό υπό τον τίτλο «Τέτοια σύμπνοια, ούτε το ΚΚΕ να ήταν…»

Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον υπερβάλλοντα βαθμό συντροφικότητας που αναπτύχθηκε προεκλογικά. Η απόλυτη σύμπνοια όλων των κορυφαίων στελεχών στον κοινό στόχο της κομματικής νίκης έπνιξε κάθε κίνηση υπέρ μεμονωμένου υποψηφίου. Στις διαδικασίες κατάρτισης του ψηφοδελτίου ένα κύμα ενθουσιασμού κυρίευσε το σύνολο των μελών της Νομαρχιακής, όταν έγινε γνωστή η πρόθεση του Ανδρ. Μιχαηλίδη να θέσει υποψηφιότητα. Κανένας πρώην δεν έγινε κομιστής αντιπροτάσεων, προκειμένου να τον μεταπείσει να το σκεφτεί κάπως καλύτερα, ούτε έπεσαν στο τραπέζι ιδέες για τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Ο Δημ. Λαβατσής έπλεξε το εγκώμιο του ιατρού, έκανε αναδρομή στην συνεπή κομματική του στάση και ποτέ δεν τέθηκε το παραμικρό ζήτημα να τεθεί σε ψηφοφορία η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο.

Στον αντίποδα οι «νυν» της Νομαρχιακής βρίσκονταν σε καθημερινή επαφή με τον Τ. Τύμπα, εκθείαζαν την παρουσία του στα κομματικά όργανα και δεν έκρυβαν ότι ήταν ευρύτερα γοητευμένοι από την καθοριστική συμβολή του στην άνοδο του κόμματος. Μόλις πληροφορήθηκαν ότι πήρε μέρος σε μια ανοιχτή συζήτηση στα Αρμόλια του τηλεφώνησαν και τον συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία διάδοσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ στη χιακή περιφέρεια και του ζήτησαν, αν είναι εφικτό, να εντείνει κι άλλο τις ανάλογες δραστηριότητες του.

Μετεκλογικά πάλι «νυν» και «πρώην», για να επισφραγίσουν τις άριστες σχέσεις τους, πήραν από κοινού απ’ το χέρι το βουλευτή για να τον συστήσουν στον κομματικό μηχανισμό της Κουμουνδούρου και άρχισαν να σχεδιάζουν τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει και τις τοπικές πολιτικές του.

Στον τοπικό κομματικό ιστό του ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν μπορεί να διαταράξει το αδελφικό κλίμα. Κανένας δεν έχει την παραμικρή διάθεση παρεμβατισμού, όλα θυμίζουν έναν κομματικό κόσμο αγγελικά πλασμένο, σε σημείο που οι άτυχοι δημοσιογράφοι του παραπολιτικού ρεπορτάζ να αναρωτιούνται: βρε μπας και δεν είναι τούτος ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η μετάλλαξη του ΚΚΕ, όπου κανείς δεν ενοχλείται αν ανέβουν οι μετοχές του ενός εις βάρος του άλλου;

Τι λέτε τώρα, τούτη η προσέγγιση δεν είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ