10.3.2015 17:09

Έρχεται για να σβήσει τη φωτιά

• ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Εκ του σύνεγγυς επιχειρεί να ελέγξει το αντάρτικο που έχει ξεσπάσει στο συνδυασμό της Χίου η Χρ. Καλογήρου. Με μια κίνηση που απλά καθυστέρησε, φάνταζε όμως από την πρώτη στιγμή ως η ενδεδειγμένη, η περιφερειάρχης … στρατοπεδεύει για ένα τριήμερο στο νησί μας από αύριο μέχρι και την Πέμπτη. Αφορμή δίνει η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μεθαύριο Τετάρτη, η οποία θα διεξαχθεί και πάλι με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης. Από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο νησί μας θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση η Χρ. Καλογήρου, η οποία νωρίτερα και πιθανά αργότερα θα επιδιώξει να κλείσει τις σοβαρές εκκρεμότητες που υπάρχουν με το χιώτικο συνδυασμό της.

Με Κάρμαντζη

Καθοριστική για την επίτευξη του στόχου της … ειρήνευσης και της ομαλής συνέχειας είναι η στάση που θα κρατήσει η περιφερειάρχης έναντι του Στ. Κάρμαντζη. Όλοι γνωρίζουν ότι έχουν να ανταλλάξουν κουβέντα σχεδόν δυο μήνες και, όπως αποδείχθηκε, η επικοινωνία δια μέσων τρίτων δεν έλυσε τα σοβαρά προβλήματα της επαφής τους. Θα επιδιώξει η Χριστιάνα να συζητήσει πρόσωπο με πρόσωπο με το γεωγραφικό αντιπεριφερειάρχη; Θα αποφασίσει, όπως σε μια ηγέτιδα αρμόζει, να διασφαλίσει την ομαλότητα στο συνδυασμό, ξεκινώντας απ’ το κεφάλι του στη Χίο; Κυρίως όμως είναι αποφασισμένη τη λύση να την εγγυηθεί η ίδια και να πασχίσει για την υλοποίηση της;

Η ολομέλεια

Οι εξελίξεις που δρομολογούνται από την παρουσία Καλογήρου στο εσωτερικό του συνδυασμού «Εμείς, για το Αιγαίο» δεν ανακόπτουν όσες έχουν ήδη χαραχθεί τοπικά. Χθες βράδυ επρόκειτο να συνεδριάσει η ολομέλεια του συνδυασμού στη Χίο, με πρόσκληση από το Στ. Κάρμαντζη. Σ’ αυτήν φυσικά βασικό θέμα συζήτησης θα ήταν η απόσταση ψυχρότητας μεταξύ περιφερειακής αρχής και Περιφερειακής Ενότητας Χίου, σε μια προσπάθεια εκ μέρους του Στ. Κάρμαντζη να γίνουν όλα τα μέλη του συνδυασμού κοινωνοί των δεδομένων.

Βέβαια, η απόφαση Καλογήρου να παρέμβει, συνοδευόμενη, σύμφωνα με πληροφορίες και από το Θοδ. Βαλσαμίδη, ίσως … κατεβάσει ταχύτητα και η ολομέλεια πεισθεί ή οδηγηθεί στη λύση της αναμονής μέχρι η περιφερειάρχης να δώσει δείγμα των διαθέσεων της. Το τριήμερο προβλέπεται πάντως άκρως ενδιαφέρον. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ