4.6.2015 17:00

Επίσημη τακτική εξωστρέφειας

ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ

Είχε τελικά και συνέχεια η πρώτη απόπειρα εξωστρέφειας της δημοτικής αρχής, που ξεκίνησε με επίσκεψη κλιμακίου της, με επικεφαλής το δήμαρχο, στα Καμπόχωρα. Δεύτερη στάση έγινε στα Αρμόλια για μια συνάντηση με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Μαστιχοχωρίων.

Το Μαν. Βουρνού συνόδευσαν και πάλι οι θεματικοί του αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των οργανισμών και των νομικών προσώπων του Δήμου, σε μια προσπάθεια να δίνονται επί τόπου απαντήσεις στα ζητήματα που τίθενται.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ενημέρωσαν τους προέδρους των κοινοτήτων για τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή και αναζητήθηκαν οι λύσεις, που μπορούν, από κοινού, να δοθούν σε θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινότητες.
Έμφαση δόθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ στη διαχείριση της λειτουργίας του φράγματος Κατράρη στην Καλαμωτή, ο οποίος έκανε προτάσεις, ώστε αυτό να γίνει αποδοτικότερο για την περιοχή.
Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου ενημέρωσε για τις εξελίξεις στον λιμένα των Μεστών και την πορεία της διαδικασίας, ώστε αυτό να γίνει πύλη εισόδου, ένα πολυετές αίτημα, όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ολόκληρης της Χίου.
Στη συζήτηση όσα προβλήματα περιορισμένης κλίμακας κατατέθηκαν από τους παρέδρους, όπως για παράδειγμα ο αυτοματισμός ύδρευσης – άδρευσης στο Λιθί, φάνηκε ότι υπάρχει πρόθεση να αντιμετωπιστούν.

Και η δεύτερη κατά σειρά συνάντηση κύλισε σε εξαιρετικό κλίμα, με τη δημοτική αρχή να επιθυμεί να περάσει στους παρέδρους το νέο ύφος συλλογικής λειτουργίας της. Ο δήμαρχος συντονιστής και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι για τον τομέα ευθύνης τους. Άρα, τα παράπονα να μην κατευθύνονται απευθείας στο δήμαρχο, πριν πρώτα περάσουν απ’ τις κυψέλες από όπου μπορούν να διευθετηθούν.

Αλλά και οι πάρεδροι από την πλευρά τους διαπίστωσαν στην πράξη ότι δεν χωρίζονται στην κλασική αυτοδιοικητική κατηγορία «δικοί μας» και «δικοί τους», αντιμετωπίστηκαν με σεβασμό στο σύνολο τους, ανεξάρτητα από την παράταξη που προέρχονταν.

Στόχος των συγκεκριμένων συναντήσεων, οι οποίες σε τακτική βάση μάλλον θα συνεχιστούν μέσα στο επόμενο διάστημα, είναι να περάσει το μήνυμα στους παρέδρους, άρα και στις τοπικές κοινωνίες, ότι τα προβλήματα θα πρέπει να ιεραρχούνται και οι ίδιοι να μπορούν να διακρίνουν ποια είναι μεγαλύτερης έντασης, άρα επιβάλλεται να τύχουν μιας πιο άμεσης επέμβασης. Κι αν το πετύχει αυτό η δημοτική αρχή, δηλαδή να επιβάλλει στις τοπικές κοινωνίες να σκέπτονται και να δρουν υπερτοπικά, θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα συνεννόησης, αυτής που τόσο πολύ μας λείπει…

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ