12.3.2015 16:35

Επικράτησε η σύνεση και το κοινό συμφέρον

Σε μια σκληρή παρτίδα σκάκι δεν είναι πάντοτε απαραίτητο να θριαμβεύει ο ένας απ’ τους δυο. Ο συμβιβασμός ορισμένες φορές ισοδυναμεί με σοφία και προς αυτή την κατεύθυνση επέλεξαν να κινηθούν χθες στην πρώτη τους, μετά διμήνου, ουσιαστική συνεργασία η Χρ. Καλογήρου και ο Στ. Κάρμαντζης.

Ολοκληρωμένο ρεπορτάζ για όσα συνέβησαν στις κρίσιμες χθεσινές συναντήσεις δεν πρόφτασα να έχω, αντιλαμβάνομαι όμως ότι οι τόνοι πέφτουν, προσγειώνονται, και επιχειρείται, καλή τη πίστη, μια νέα αρχή, μια νέα σελίδα στη συνεργασία ανάμεσα στην περιφερειάρχη, το γεωγραφικό αντιπεριφερειάρχη Χίου και τους περιφερειακούς συμβούλους.

Καλογήρου και Κάρμαντζης προέταξαν τη λογική πάνω από τις οποίες προσωπικές στρατηγικές. Διαισθάνθηκαν ότι η διαιώνιση μιας σύγκρουσης είναι ζημιογόνα και για τους ίδιους και για τη Χίο και για την Περιφέρεια. Έτσι, έπειτα από μια μακρά πρωινή συνάντηση, που κράτησε περίπου τρεις ώρες, όπου ειπώθηκαν έξω από τα δόντια πράγματα που δηλητηρίαζαν τη σχέση τους επειδή δεν είχαν ειπωθεί πρόσωπο με πρόσωπο, συμφωνήθηκε ό,τι προηγήθηκε να παραμεριστεί και να επιδιωχθεί μια συνεργασία προς όφελος όλων.

Μπα, δεν είμαι βέβαιος ότι η καχυποψία απομακρύνθηκε οριστικά από τη σχέση τους. Μεγάλα παιδιά όμως είναι για να αντιληφθούν ότι η εμπιστοσύνη χτίζεται βήμα – βήμα, κατακτιέται με κοινή προσπάθεια και τουλάχιστον υποσχέθηκαν να την επιδιώξουν. Κυριακή κοντή γιορτή. Προς το παρόν πάντως επέλεξαν την αυτονόητη λύση. Όλοι θέλουμε να τους δούμε να συνεργάζονται αρμονικά κι είμαστε της άποψης πως ο συνδυασμός των δυνάμεων τους θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και για τον τόπο.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ