23.6.2014 16:21

Επικοινωνούν με ΣΥΡΙΖΑ

Οι εκλογές πέρασαν, ο καθένας έκανε σ’ αυτές τις ατομικές αυτοδιοικητικές επιλογές του, και τώρα έρχεται η στιγμή όπου πολλοί θα επιχειρήσουν τον πολιτικό επαναπροσδιορισμό τους, ενόψει σύντομων πολιτικών ανακατατάξεων.
Ένα σημαντικό μέρος των στελεχών από το συνδυασμό Λαμπρινούδη, κατά πληροφορίες, κλείνει ήδη το μάτι στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ σοβαρού και αστείου δίχτυα διαρκώς ρίχνει ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος, Μιχ. Κοντούδης, λέγοντας ότι θα σκεφτεί τη μεταπήδηση αν του εξασφαλιστεί θέση στο εθνικό ψηφοδέλτιο. Το εννοεί, ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα ο Μιχάλης, πάντως το λέει. Και περιμένει να δει τις αντιδράσεις, έχοντας μετρήσει την ατομική του δύναμη στην πρόσφατη κάλπη.
Τις επαφές του με ορισμένα από τα ΠΑΣΟΚογενή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο δεν έχει διακόψει ούτε ο Μικές Γιαννάρας. Ο ιδιοκτήτης της «Πατρίδας»¨βρίσκεται σε διαρκή επαφή με πρόσωπα σαν τον Τ. Κώσταλο ή τον Στ. Καραβασίλη, προβλέποντας ότι είναι ο ιμάντας που θα μεταφέρει την επιθυμία πολιτικής ενσωμάτωσης του στον ΣΥΡΙΖΑ.,
Αντίθετα ούτε το συζητά ο Παν. Στεφάνου. Όσοι νοιώθουν πως ο αντιδήμαρχος είναι πιθανόν να προετοιμάζει και τη δική του μεταπήδηση, εισπράττουν την κατηγορηματική του άρνηση. Ισχυρίζεται ότι ως πολιτικός χώρος δεν του πηγαίνει και θα αναμένει τις εξελίξεις στο μέτωπο της λοιπής Κεντροαριστεράς.
Για όλα τα παραπάνω, φυσικά, λόγος υπάρχει και στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο. Η αποδοχή ή η απόρριψη ενός αιτήματος εγγραφής περνά από το χέρι τους και πρωτίστως από τη Γενική τους Συνέλευση. Την οποία οι έμπειροι δεν βλέπουν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη για τέτοιου είδους στελεχιακές μεταγγίσεις σε πρώτη φάση…

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ