1.9.2017 15:19

Επιχείρηση «ρεαλιστικής τοποθέτησης

Δεν είναι εύκολη η αποστολή επαναπροσδιορισμού των βασικών αρχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβερνητικού πια φορέα. Θα θυμίσω ότι στο κοντινό παρελθόν δεν ήθελε να ακούει για πάσης φύσεως βαριές υποδομές (λιμάνι – αεροδρόμια – φράγματα) ενώ όταν αναφέρονταν σε μια σειρά εκκρεμών δημοσίων έργων το έκανε περισσότερο με διάθεση να στηλιτεύσει σκάνδαλα, παρά να ωθήσει στην ολοκλήρωση τους. Έτσι, στο dna του κεντρικού κομματικού μηχανισμού είχε περάσει ένας αρνητισμός, ο οποίος λογικό ήταν να μεταφέρεται ως κατεύθυνση και στην κυβερνητική μηχανή.

Η προσπάθεια μεταβολής του κλίματος εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής είναι αξιοσημείωτη. Μαθαίνω ότι στις τελευταίες συνεδριάσεις της επανεπιβεβαίωσε τη στάση της για τέσσερα κομβικής σημασίας έργα στο νησί.

α) τάχθηκε υπέρ της σύντομης ολοκλήρωσης του φράγματος Κόρης Γεφύρι και της σύστασης ενιαίου φορέα διαχείρισης υδάτων.

β) υπερασπίζεται τις βελτιώσεις στον υφιστάμενο λιμένα για τη διευκόλυνση της επιβατικής ακτοπλοϊας και της πρόσδεσης κρουαζιεροπλοίων.

γ) χωρίς να υπεισέρχεται σε τεχνικές λεπτομέρειες ζητά την ολοκλήρωση των ενεργειών επέκτασης ως του σημείου των απαλλοτριωθέντων εκτάσεων.

δ) επιθυμεί τη συντόμευση των διαδικασιών του διαγωνισμού εκμίσθωσης της μαρίνας.

Τις θέσεις της αυτές κοινοποιεί σε όλα τα αρμόδια κομματικά όργανα, μπας και συμβάλει κι εκείνη, κατά το δυνατόν, να τρέξουν κάποια πράγματα. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ