17.3.2015 18:21

Επί το έργον

Στο διάδρομο που χωρίζει την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από τα γραφεία εθεάθη για αρκετή ώρα χθες ο Αντ. Χατζηδιαμαντής. Για όσους δεν τον θυμούνται είναι ο πρώην δήμαρχος Λήμνου – και ο απορρίψας την πρόταση να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης – σε καθήκοντα πια εξωτερικού συνεργάτη του Δήμου Χίου για την κατάρτιση του Επιχειρησιακού του Σχεδίου.

Δίπλα του ο Αντ. Μήλιας, ειδικοί συνεργάτες του δημάρχου και στελέχη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, να παρατηρούν τους χάρτες που ήταν κολλημένοι στους τοίχους του δημαρχείου για τα ΣΧΟΑΠΠ.

Μια πρώτη συμβουλή του κ. Χατζηδιαμαντή στη δημοτική αρχή είναι πως, πριν ξεκινήσει την οποιαδήποτε κίνηση, πρέπει να ρίξει το βάρος της στη διαλεύκανση της ιδιοκτησιακής χρήσης για μια σειρά από δημόσιους πόρους που θα κληθεί να αναβαθμίσει. «Αν το ιδιοκτησιακό είναι ασαφές, δεν υπάρχει περίπτωση τίποτα να προχωρήσει», είπε ο κ. Χατζηδιαμαντής, βαθύς γνώστης της λειτουργίας όλων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Έχει κι εκείνος το άγχος του. Ξέρει ότι καλείται να παραδώσει αποτέλεσμα σε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για το Δήμο, όπως είναι το Επιχειρησιακό του Σχέδιο, και τα χρονικά περιθώρια για να μελετήσει τις κατευθύνσεις είναι ήδη πολύ περιορισμένα. Φάνηκε πάντως ότι η συνεργασία του με τη δημοτική ομάδα ήταν σε ιδιαίτερα καλό επίπεδο, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ