22.10.2014 17:55

Επανέρχεται η αυτεπιστασία

Μέρα Εκτελεστικής Επιτροπής η χθεσινή, με όλους τους αντιδημάρχους παρατεταγμένους στο γραφείο του δημάρχου. Η ατζέντα περιείχε άφθονα θέματα, εκείνο που πρωτίστως βασανίζει όμως στην παρούσα φάση τη δημοτική αρχή είναι η εκπόνηση του Τεχνικού Προγράμματος.
Μια πρώτη εικόνα φέρνει τον προϋπολογισμό του 2014 να κλείνει με απόκλιση πάνω από 1 εκ. ευρώ. Τούτο για να μαζευτεί συνεπάγεται αιματηρές οικονομίες. Ως από μηχανής Θεός για να μην αφεθούν τα χωριά και η πρωτεύουσα δίχως τις στοιχειώδεις παρεμβάσεις, εμφανίζεται η λύση της αυτεπιστασίας. Κάποια από τα έργα δηλαδή να εκτελεστούν από το προσωπικού του Δήμου με τα ελάχιστα δυνατά έξοδα.
Η λύση αυτή έχει βέβαια δυο προϋποθέσεις. Πρώτη ότι ο εξοπλισμός υπάρχει και είναι σε θέση να δουλέψει και δεύτερη ότι αντιστοίχως υπάρχει και το … προσωπικό. Κι εκεί φαντάζομαι ότι προκύπτει αμέσως – αμέσως θέμα.
Το ωραίο βέβαια είναι ότι το ρολόι της Αυτοδιοίκησης αρχίζει να παίρνει στροφές προς τα πίσω. Θυμίζω ότι η μέθοδος της αυτεπιστασίας είχε πρωτοκυκλοφορήσει στη Χίο την εποχή Μεννή στο Βροντάδο και την Ομηρούπολη. Ε, τώρα μάλλον ήρθε η στιγμή να τη δούμε σε μια νέα της έκδοση. Ποιος μαζεύει όμως το Μάρκο, που θα παινεύεται ότι μια ζωή εκείνος άνοιγε δρόμους…

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ