10.1.2014 16:24

Επανάληψη, μήτηρ μαθήσεως

• ΑΝΑΜΑΣΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΡΓΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Ως τεχνική προφανώς απέδωσε στο συνδυασμό Λαμπρινούδη σε προγενέστερες προεκλογικές αναμετρήσεις, Να επαναφέρεις στη μνήμη κάθε τρεις και λίγο την προοπτική υλοποίησης ενός έργου, ανάλογα με την πορεία των υπογραφών του.

Χθες η δημοτική αρχή ανακοίνωσε την ένταξη στο ΕΠ Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013 των έργων «Αποκατάσταση Αρχαιολογικού Χώρου Δασκαλόπετρας και Δημιουργία Πολιτιστικής Διαδρομής Ανάδειξης της Ναυτικής Παράδοσης» και «Επισκευή νεοκλασικού δημοτικού κτηρίου στην οδό Απλωταριάς και μετατροπή του σε πολιτιστική υποδομή». Δυο έργα για τα οποία έχει πολλάκις προαναγγελθεί μέχρι και η δημοπράτηση τους!

 Στο πρώτο οι εργασίες αφορούν το κομμάτι του περιβάλλοντα χώρου του αναψυκτηρίου, τη διαδρομή αναψυχής κατά μήκος της παραλίας και τους αρχαιολογικούς χώρους «Πασσά Βρύση» και «Ιερό της Κυβέλης». Το έργο περιλαμβάνει ήπιες επεμβάσεις για τη συντήρηση και αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου Δασκαλόπετρας, επισκευή της περίφραξης και τοποθέτηση χαμηλού φωτισμού. Στη διαδρομή της αναψυχής και στον περιβάλλοντα χώρο του δημοτικού αναψυκτηρίου τοποθετείται αστικός εξοπλισμός κα όργανα παιδικών χαρών.

Στο δεύτερο οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν προβλέπουν την πλήρη αποκατάσταση εσωτερικά και εξωτερικά του κτηρίου, την αντικατάσταση και επανακατασκευή των φθαρμένων τμημάτων του, συμπεριλαμβανομένων και των διακοσμητικών στοιχείων του ισογείου.

Παράλληλα, προβλέπεται τοποθέτηση εξοπλισμού πρόσβασης ΑμΕΑ, καθώς και προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία της πολιτιστικής υποδομής.

Τώρα, αν το δημοτικό επιτελείο κρίνει ότι η προεκλογική τακτική των προηγούμενων αναμετρήσεων είναι η ενδεδειγμένη για να καλύψει τους ψηφοφόρους και του 2014, ας ανάλαβει την ευθύνη… 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ