Παραπολιτικά

25/4/13 15:54

τελ. ενημ.: 25/4/13 15:54

«Ενόψει του ανασχηματισμού…»

«… θα λάβω σοβαρά υπόψιν τις θέσεις του Μ. Κριμιζή για την πορεία σου στο Υπουργείο», θα μπορούσε να λέει στον Κ. Μουσουρούλη ο πρωθυπουργός.
Πέρα από την πλάκα, φωτογραφία και υποθετική στιχομυθία μου δίνουν την αφορμή για δυο σημειώσεις. Η πρώτη ότι ο πρωθυπουργός είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται το Υ.Ν.Α. μέσα σε οκτώ μήνες, αν δεν απατώμαι από τα ελάχιστα υπουργεία που έχει επισκεφτεί δυο φορές. Αν αυτό ερμηνεύεται κάπως.
Η δεύτερη έχει να κάνει με την (ανύπαρκτη) αντίδραση Μουσουρούλη στις θέσεις που έλαβε το Επιμελητήριο Χίου, έστω και εκτός νυμφώνος, για το νομοσχέδιο που κατέθεσε. Υπάρχει η άποψη ότι δεν πρέπει σε έναν υπουργό να ανοίγει διάλογο με τα μέλη της διοίκησης ενός Επιμελητηρίου. Υπάρχει όμως και η αντίθετη θέση ότι, εφόσον στη Χίο επικρατεί στο δημόσιο λόγο η αριστερόστροφη θεώρηση των πραγμάτων, ο υπουργός και το επιτελείο του θα έπρεπε να αναζητούν αφορμές να την αντιπαρατεθούν και τοπικά και η ευκαιρία του Επιμελητηρίου κακώς πήγε χαμένη.
Θα μπορούσε να ζητούσε σε μια επόμενη επίσκεψη του στη Χίο να δώσει ο ίδιος εξηγήσεις στον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού για όσα κοινοβουλευτικά προωθεί. Εκτός κι αν θεωρεί ότι αυτός ο ρόλος ανήκει σε κάποιον άλλο… 

Σχόλια άρθρου: 0