25.4.2013 15:54

«Ενόψει του ανασχηματισμού…»

«… θα λάβω σοβαρά υπόψιν τις θέσεις του Μ. Κριμιζή για την πορεία σου στο Υπουργείο», θα μπορούσε να λέει στον Κ. Μουσουρούλη ο πρωθυπουργός.
Πέρα από την πλάκα, φωτογραφία και υποθετική στιχομυθία μου δίνουν την αφορμή για δυο σημειώσεις. Η πρώτη ότι ο πρωθυπουργός είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται το Υ.Ν.Α. μέσα σε οκτώ μήνες, αν δεν απατώμαι από τα ελάχιστα υπουργεία που έχει επισκεφτεί δυο φορές. Αν αυτό ερμηνεύεται κάπως.
Η δεύτερη έχει να κάνει με την (ανύπαρκτη) αντίδραση Μουσουρούλη στις θέσεις που έλαβε το Επιμελητήριο Χίου, έστω και εκτός νυμφώνος, για το νομοσχέδιο που κατέθεσε. Υπάρχει η άποψη ότι δεν πρέπει σε έναν υπουργό να ανοίγει διάλογο με τα μέλη της διοίκησης ενός Επιμελητηρίου. Υπάρχει όμως και η αντίθετη θέση ότι, εφόσον στη Χίο επικρατεί στο δημόσιο λόγο η αριστερόστροφη θεώρηση των πραγμάτων, ο υπουργός και το επιτελείο του θα έπρεπε να αναζητούν αφορμές να την αντιπαρατεθούν και τοπικά και η ευκαιρία του Επιμελητηρίου κακώς πήγε χαμένη.
Θα μπορούσε να ζητούσε σε μια επόμενη επίσκεψη του στη Χίο να δώσει ο ίδιος εξηγήσεις στον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού για όσα κοινοβουλευτικά προωθεί. Εκτός κι αν θεωρεί ότι αυτός ο ρόλος ανήκει σε κάποιον άλλο… 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ