13.3.2014 5:48

Ενδείξεις αποχώρησης του Παν. Βρουλή

• Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΥΡΥΤΕΡΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ

Φουντώνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι ενδείξεις ότι ο Παν. Βρουλής θα επιλέξει να συνεργαστεί με ένα από τα υπάρχοντα δημοτικά σχήματα, εγκαταλείποντας την ιδέα της αυτόνομης καθόδου στις δημοτικές εκλογές.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επίσημη ανακοίνωση συμμετοχής του συνδυασμού «Ανασυγκρότηση και Πρόοδος» στις εκλογές, ο πρώην δήμαρχος και οι συνεργάτες του, συνεκτιμώντας ότι η παρουσία πέντε συνδυασμών στην εκλογική αναμέτρηση περιπλέκει την κατάσταση, χωρίς αυτός να είναι ο στόχος τους, εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με έναν από τους υπάρχοντες συνδυασμούς. Κριτήριο η προγραμματική σύγκλιση, όπως ισχυρίζονται, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η συνεργασία να τελεσφορήσει είτε με το συνδυασμό Βουρνού, είτε με την παράταξη Λαμπρινούδη!

Ήδη η παρουσία του Παν. Αναγνώστου στην εκδήλωση του συνδυασμού «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» δημιουργεί γέφυρες επαφών, οι οποίες θα επιδιωχθούν μέσα στα προσεχή εικοσιτετράωρα και με την «Πρωτοβουλία». Κύκλοι της τελευταίας ωστόσο θεωρούν ότι και μόνο μια συζήτηση θα θολώσει το μήνυμα που μέχρι σήμερα ο συνδυασμός εκπέμπει για απαλλαγή από πρόσωπα και νοοτροπίες που ταυτίστηκαν με το παρελθόν και είναι αμφίβολο αν θα θελήσουν να πάρουν μέρος.

Χωρίς υποψήφιο;

Αν οι ενδείξεις επιβεβαιωθούν, η Ν.Δ. μένει χωρίς ψηφοδέλτιο με απόλυτη ιδεολογική με αυτή ταύτιση και τα στελέχη της ελεύθερα θα κινηθούν στους υπάρχοντες σχηματισμούς. Ήδη πάντως μια σημαντική μερίδα από αυτά έχει πάρει θέση στο ψηφοδέλτιο Λαμπρινούδη, ενώ κάποια άλλα αναμένουν πιο αναλυτική κατάθεση θέσεων από την «Πρωτοβουλία» για να διαπιστώσουν κατά πόσο καλύπτονται από τον προγραμματικό της λόγο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ