4.9.2014 18:23

Ενδεδειγμένες επιλογές στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης

• ΔΗΜ. ΨΩΡΑΣ ΚΑΙ Ν. ΣΤΕΙΡΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Την εμπειρία δυο προσφάτως συνταξιοδοτημένων εκπαιδευτικών, του Δημήτρη Ψώρα και του Νίκου Στείρου αξιοποιεί υπέρ της δημοτικής μηχανής ο Μαν. Βουρνούς. Ο δήμαρχος αναθέτει στο συνταξιούχο δάσκαλο καθήκοντα προέδρου στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στο συνταξιούχο καθηγητή αντίστοιχα για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Θέσεις που δεν έχουν αντιμισθία, θα απαιτούν όμως πλήρες ωράριο από τους δυο τους, καθώς στην ουσία σε εκείνους δίδεται η ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γ. Παπαδόπουλος, έχει ήδη συναντηθεί με 15 σχολικούς διευθυντές, περισσότερο όμως εθιμοτυπικά, δεδομένου ότι η επαφή του με το χώρο της Παιδείας θα περιοριστεί στην προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Κι ο Γιώργης τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, καθώς έχει σε μεγάλη εκτίμηση και τους δυο προαναφερθέντες. Άλλωστε δεν θα του περισσεύει χρόνος και για κάτι παραπάνω. Τα θέματα Πρόνοιας είναι ικανά να του αποσπούν όλο το 24ώρο, καθώς ήδη διαπιστώνει ότι τα κενά που υπήρχαν στο συγκεκριμένο τομέα είναι μεγάλα.

Η είδηση της τοποθέτησης των δυο εκπαιδευτικών λογικά θα γίνει αποδεκτή με ικανοποίηση από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς Ψώρας και Στείρος εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους εν ενεργεία συναδέλφους τους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ