20.5.2015 14:34

Ένας πολύ περιορισμένος κύκλος

ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Βρίσκεται συμπτωματικά στην επικαιρότητα λίγο πριν το καλοκαίρι κάθε χρόνο, με αφορμή την ευθύνη διαχείρισης των παραλιών. Η Μονομετοχική Ακινήτων του Δήμου εφαρμόζει, η αλήθεια, μια πιο σφαιρική προσέγγιση για το θέμα εφέτος, με την κατάκτηση των 4 γαλάζιων σημαιών και την προσπάθεια να καθαριστούν και όλες οι υπόλοιπες, μη δημοπρατημένες παραλίες.

Τούτο ήταν όμως το … πνεύμα του νομοθέτη, όταν τη συγκροτούσε; Εννοείται ότι θα ήταν το ΤΑΙΠΕΔ του Δήμου Χίου, ο φορέας αξιοποίησης κατά τον επωφελέστερο τρόπο για την κοινωνία και το δημοτικό ταμείο της τεράστιας δημοτικής περιουσίας.

Ποτέ βέβαια ο ίδιος ο Δήμος δεν πίστεψε στο … παιδί του. Το εγκατέλειψε αστελέχωτο, να παλεύουν τα ανύμπορα πολιτικά του πρόσωπα να δείξουν ότι υφίσταται.

Φοβάμαι πως στο ίδιο ακριβώς μοτίβο πορεύεται και η νέα του διοίκηση. Χρυσός και άγιος ο κ. Γ. Τσάκος, μα σε ένα τέτοιο πόστο δεν μπορεί να λειτουργήσει με τη φαντασία και την απαιτητικότητα που απαιτείται ένας συνταξιούχος δημοτικός σύμβουλος. Ζωντάνια χρειάζεται, να κερδιθεί η εμπιστοσύνη ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου και να φτάνουν η μια μετά την άλλη οι προτάσεις αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας. Όσο ο κύκλος δράσης της Μονομετοχικής είναι πολύ περιορισμένος, δύσκολα θα της επιτραπεί να μπει για τα καλά στη ζωή μας. Θνησιγενής θα είναι και η δική της παρουσία, όπως τόσων και τόσων δημοτικών μορφωμάτων κατά το παρελθόν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ