24.11.2014 14:43

Ένας «πολίτης» και στη Μυτιλήνη;

Είχαν καθυστερήσει πολύ στη γειτονική Λέσβο να προχωρήσουν τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΣΥΡΙΖΑ. Η 1η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη έγινε, προέκυψε το συντονιστικό όργανο της και χρέη συντονιστή ανέλαβε ένας γνώριμος και της Χίου απ’ τα παλιά, ο Δημ. Μάντζαρης, πρώην πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος του Τ.Ε.Ε., μια πολύ αξιόλογη προσωπικότητα.

Ασχολήθηκαν με πολλά κατά τη διάρκεια της, κρατώ όμως ένα σημείο που μου φαίνεται πως σχεδόν αντιγράφεται και τοπικά. «Να βρούμε τρόπους να σπάσουμε το ιδιόρρυθμο «εμπάργκο» που υπάρχει για τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική μας παρέμβαση από τα τοπικά ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά).  Είναι επιτακτικό καθήκον να δούμε τη δική μας παρέμβαση στο χώρο», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην πολιτική απόφαση.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση κρίνεται ως απαραίτητη η εξάπλωση του κομματικού σταθμού «105,5 στο κόκκινο» στα ερτζιανά της Λέσβου, ενώ εξετάζεται και η επανέκδοση του «πολίτη» σε εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη βάση «με όρους οικονομικής αυτοδυναμίας και αυτάρκειας», όπως αναφέρεται. Προφανώς ο «πολίτης» (της Λέσβου) υπήρξε κάποια εκδοτική απόπειρα του χώρου που δεν πέτυχε αρχικά να ριζώσει.

Τα γράφω όλα αυτά γιατί κατά καιρούς η ίδια αντίληψη κυριαρχεί και στον κομματικό ιστό του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο. «Δεν περνάμε επαρκώς τις θέσεις μας, άρα ψαχνόμαστε για κάτι δικό μας», λέγεται. Κι είχαν επιχειρηθεί κάποιες απόπειρες, άλλοτε με την αγορά ραδιοφωνικών σταθμών, άλλοτε με την αγορά ενημερωτικών ιστοσελίδων, που έπεσαν στο κενό κυρίως εξαιτίας της έλλειψης των απαραίτητων χρημάτων.

Μήπως όμως δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα; Μήπως το πρόβλημα δεν βρίσκεται υποχρεωτικά στην όχθη των Μέσων αλλά στις στρατηγικές επαφής που ακολουθεί ο κομματικός ιστός; Δεν πρέπει να αναρωτηθούν γιατί δεν είχαν – έχουν προβλήματα με τα Μέσα αυτοδιοικητικές πρωτοβουλίες που στηρίχθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ κι έχει μονίμως γκρίνια ο κομματικός μηχανισμός; Ερώτημα προς … διαβούλευση.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ