5.6.2013 17:08

Ένας μπαλαντέρ που κανένας δεν θέλει

Στο κουν καν ή άλλα ευγενή παίγνια της τράπουλας ο μπαλαντέρ είναι χαρτί ευλογία. Στην περίπτωση του διαγωνισμού των περιφερειακών αεροδρομίων η έννοια μπαλαντερ είναι μάλλον κακοτυχία, βαρίδι.

Αεροδρόμιο μπαλαντερ αυτό της Χίου, που πάει να πει ότι όποιος πάρει το πακέτο της ομάδας Β, θα έχει να διαλέξει τρία εκ των τεσσάρων αεροδρομίων Χίου, Καρπάθου, Νέας Αγχιάλου και …..    

Και μόνο η ένταξη του αερολιμένα «Όμηρος» στην πιο πάνω κατηγορία είναι ενδεικτική της σημερινής του κατάστασης. Η πύλη εισόδου ενός από τα μεγαλύτερα νησιά, ενταγμένη στην κατηγορία των φορτίων για τον όποιον επενδυτή. Ο οποίος, μη γελιόμαστε, αν εξετάσει όλες τις παραμέτρους, το αεροδρόμιο της Χίου θα αφήσει εκτός αναβάθμισης, μόλις διαπιστώσει ότι θα του κοστίσει ο κούκος αηδόνι για την ολοκλήρωση της επέκτασης και τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό των υποδομών του. Δεν τον φτάνουν αμέτρητα εκατ. ευρώ για ένα στόχο πολύ αβέβαιο να επιτευχθεί. Αν μάλιστα διαβάσει και τους τόμους με το ιστορικό του…

Ο μόνος τρόπος για να χρυσωθεί το χάπι στον επενδυτή που θα … κάνει το λάθος να επιλέξει αερολιμένα Χίου είναι να αναλάβουν οι τοπικοί φορείς να τον φέρουν στο νησί, να τον παραδώσουν σε χέρια έμπειρα, ικανά να του μεταφέρουν την ατελείωτη γοητεία του και, μετατρέποντας τον σε θαυμαστή του, να τον πείσουν ότι και η δική του συμβολή μπορεί να το εκτοξεύσει. Καθότι μια από τις αιτίες καθήλωσης διαχρονικά ήταν και το στενό αεροδρόμιο, όσο κι αν ενοχλεί ακόμα κάποιους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ