5.6.2013 17:08

Ένας μπαλαντέρ που κανένας δεν θέλει

Στο κουν καν ή άλλα ευγενή παίγνια της τράπουλας ο μπαλαντέρ είναι χαρτί ευλογία. Στην περίπτωση του διαγωνισμού των περιφερειακών αεροδρομίων η έννοια μπαλαντερ είναι μάλλον κακοτυχία, βαρίδι.

Αεροδρόμιο μπαλαντερ αυτό της Χίου, που πάει να πει ότι όποιος πάρει το πακέτο της ομάδας Β, θα έχει να διαλέξει τρία εκ των τεσσάρων αεροδρομίων Χίου, Καρπάθου, Νέας Αγχιάλου και …..    

Και μόνο η ένταξη του αερολιμένα «Όμηρος» στην πιο πάνω κατηγορία είναι ενδεικτική της σημερινής του κατάστασης. Η πύλη εισόδου ενός από τα μεγαλύτερα νησιά, ενταγμένη στην κατηγορία των φορτίων για τον όποιον επενδυτή. Ο οποίος, μη γελιόμαστε, αν εξετάσει όλες τις παραμέτρους, το αεροδρόμιο της Χίου θα αφήσει εκτός αναβάθμισης, μόλις διαπιστώσει ότι θα του κοστίσει ο κούκος αηδόνι για την ολοκλήρωση της επέκτασης και τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό των υποδομών του. Δεν τον φτάνουν αμέτρητα εκατ. ευρώ για ένα στόχο πολύ αβέβαιο να επιτευχθεί. Αν μάλιστα διαβάσει και τους τόμους με το ιστορικό του…

Ο μόνος τρόπος για να χρυσωθεί το χάπι στον επενδυτή που θα … κάνει το λάθος να επιλέξει αερολιμένα Χίου είναι να αναλάβουν οι τοπικοί φορείς να τον φέρουν στο νησί, να τον παραδώσουν σε χέρια έμπειρα, ικανά να του μεταφέρουν την ατελείωτη γοητεία του και, μετατρέποντας τον σε θαυμαστή του, να τον πείσουν ότι και η δική του συμβολή μπορεί να το εκτοξεύσει. Καθότι μια από τις αιτίες καθήλωσης διαχρονικά ήταν και το στενό αεροδρόμιο, όσο κι αν ενοχλεί ακόμα κάποιους.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ