24.1.2017 12:34

Ένας απολογισμός ως κατευόδιο

Λογικά για τη Χίο το κεφάλαιο Μ. Σταυρινούδη κλείνει. Η αποχώρηση της από τη Ν.Δ. του Κυριάκου, υπό την προϋπόθεση ότι θα την φέρει σε άλλο πολιτικό σχηματισμό μικρότερης εκλογικής εμβέλειας, θα την τοποθετήσει σε πιο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

Τι άφησε, λοιπόν, φεύγοντας η Μαρία από την ταχεία εμπλοκή της στα κοινά. Μια αξιοπρεπή καταγραφή στα επιμελητηριακά. Βρέθηκε μια ανάσα πριν την εκλογή της ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου και στο θεσμικό όργανο στάθηκε με προσήλωση στους νόμους της ελεύθερης αγοράς. Απέφυγε το λαϊκισμό, συχνό σύμπτωμα στις επιμελητηριακές αίθουσες της Χίου.

Στην πολιτική της διαδρομή έπεσε από ύψωμα και βρήκε λαχείο. Ήταν ελάχιστος ο χρόνος για να δώσει δείγματα γραφής της δουλειάς της, ουσιαστικά ώσπου να στήσει το γραφείο της η κοινοβουλευτική θητεία της έληξε, πάντως είχε τα χαρακτηριστικά μιας αγωνίστριας. Απέφυγε την πρόκληση κάθε επιπέδου. Κινήθηκε … λιτοδίαιτα σε επίπεδο συνεργατών και προσπάθησε τουλάχιστον να ακούσει με διάθεση όποιον απευθύνονταν στην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του τόπου.

Έκανε ένα σφάλμα. Πίστεψε ότι η πολύ σύντομη θητεία της ήταν αρκετή για να την καταστήσει αξιόμαχη αντίπαλο σε πολιτικά μεγαθήρια. Εκεί μετρίασε τις εντυπώσεις. Ίσως γιατί βγήκε από εκλογικές αναμετρήσεις το ίδιο άδολα με τον τρόπο που μπήκε.

Προειδοποιεί ότι θα παραμείνει πολιτικά ενεργή. Στην όποια της συνέχεια λογικά δεν θα λησμονήσει τη Χίο. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ