13.5.2016 17:04

Ένας αιρετός στα Μητροπολιτικά γραφεία;

Θα είναι έκπληξη πρώτου μεγέθους, υπό την έννοια ότι ο Σεβασμιώτατος θα αλλάξει απότομα ρότα κι από εκεί που κρατούσε αποστάσεις από αιρετά πρόσωπα θα συναινέσει έως και στην εγκατάσταση τους στα Μητροπολιτικά γραφεία, αν το αίτημα γίνει αποδεκτό.

Μέρες τώρα οι ρασοφόροι συζητούν την αίτηση απόσπασης που έχει κατατεθεί από δημόσιο υπάλληλο – καραβάνα με πολλά ένσημα στην Αυτοδιοίκηση (και εν ενεργεία αιρετό) στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου.

Οι ερμηνείες που αποδίδονται είναι τρεις, καθώς άπαντες γνωρίζουν τις αγαθές διαπροσωπικές του σχέσεις με τον κ.κ. Μάρκο, γεγονός που τον έχει φέρει συμμέτοχο σε μια σειρά από θεσμικά όργανα της Μητροπόλεως.

Η πρώτη ότι η αίτηση κατατέθηκε με προτροπή του Σεβασμιωτάτου, αναγνωρίζοντας τη χρησιμότητα της παρουσίας του στον μηχανισμό των Μητροπολιτικών γραφείων.

Η δεύτερη ότι ο αιρετός … τεστάρει με την αίτηση το βαθμό εκτίμησης που τρέφει για εκείνον ο Μητροπολίτης.

Και η τρίτη ότι ο Σεβασμιώτατος, αθόρυβα και σε … νεκρό χρόνο επιθυμεί να αποδείξει πως κακώς κατά το παρελθόν ο δημοτικός συνδυασμός της αντιπολίτευσης του χρέωσε παρεμβατικότητα στις εκλογές και τούτο αποδεικνύεται τώρα με την αποδοχή ως συνεργάτη του ενός προσώπου σαρξ εκ της σαρκός του συνδυασμού Λαμπρινούδη.

Όποια ερμηνεία κι αν ευσταθεί η τελική απόφαση του Μητροπολίτη μας θα έχει την … άγρια ομορφιά της. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ