7.4.2015 16:33

Έλλειμμα συντονισμού κι επικοινωνίας

Ένα νέο επεισόδιο ενδοδημοτικής ασυνεννοησίας έφερε ξανά στην επιφάνεια τα δυο  μεγάλα ελλείμματα της δημοτικής αρχής. Έως και προσωπική παρέμβαση του Μαν. Βουρνού, από την Αμερική παρακαλώ, προκλήθηκε για να μην γίνουν … μπίλιες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κλ. Χρύσης, με την αντιδήμαρχο Β. Ποταμούση. Αφορμή η ατελέσφορη πρωτοβουλία της τελευταίας (μετά της Ελ. Λυκοπάντη) να στήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων. Ευλόγως ο πρόεδρος παραπονέθηκε ότι παραγκωνίστηκε από μια καθαρά δική του αρμοδιότητα και τελικά τη λύση έδωσε, δια της αναβολής, ο ίδιος ο δήμαρχος.

Σε λεπτομέρειες επί της διαφωνίας των δυο δεν χρειάζεται να υπεισέλθω. Αναρωτιέμαι όμως σε τι ακριβώς χρησιμεύουν οι εβδομαδιαίες συνεδριάσεις των Εκτελεστικών Επιτροπών, αν δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως ο τρόπος ο ένας να ανακοινώνει στους άλλους εγκαίρως τι πρόκειται να κάνει.

Αναρωτιέμαι επίσης πόσα στραπάτσα θα πρέπει να δεχτεί η δημοτική αρχή μέχρι να κατανοήσει πως απ’ την σκέψη ως την πρακτική αναγκαία της είναι η χρήση της επικοινωνίας. Όσο καλές προθέσεις κι αν διαθέτεις για να στήσεις ένα θεσμό συμμετοχικότητας, αναγκαία παράμετρος είναι να βρεις τον κατάλληλο τρόπο να τον επικοινωνήσεις, ειδικά στην ομάδα των νέων για την περίπτωση μας. Και στα δυο, και στο συντονισμό δηλαδή και στην επικοινωνία, η δημοτική αρχή έχει ακόμα να διανύσει πολύ μεγάλες αποστάσεις.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ