20.1.2016 16:35

Ελέγχει κανείς τις σχολικές μεταφορές;

Αναστατωμένοι είναι γονείς και δάσκαλοι τις τελευταίες ημέρες από τον τρόπο χρήσης των λεωφορείων. Όλοι γνωρίζουν  ότι λεωφορεία των τακτικών γραμμών ή εκδρομικά χρησιμοποιούνται – και ορθώς γίνεται – για τη μεταφορά προσφύγων απ’ τα σημεία αποβίβασης τους ως το Κέντρο  Ταυτοποίησης ή άλλα κεντρικά σημεία.

Αρχικά οι μαθητές και κατ’ επέκταση οι γονείς διαπίστωσαν όμως, απ’ την έντονη μυρωδιά ή από υπολείμματα τροφών ή άλλων σκουπιδιών που εντοπίζονται μέσα στα λεωφορεία, ότι όχι απλώς δεν απολυμαίνονται, όπως προβλέπεται, αλλά σχεδόν ούτε καθαρίζονται.

Και μη βιαστείτε να εντοπίσετε ρατσιστική προδιάθεση. Η μεταφορά μαθητών, παιδιών ακόμα και προσχολικής καμιά φορά ηλικίας, αιτιολογεί απόλυτα κάθε τέτοια ανησυχία.

Καλούνται επομένως να απαντήσουν οι αρμόδιοι (Περιφέρεια για τα μαθητικά δρομολόγια και σχολικές μονάδες για τη μεταφορά σε εκδρομικούς προορισμούς), ελέγχουν αν τα οχήματα απολυμαίνονται;

Ή θα υποχρεώσουν τους δασκάλους να βγαίνουν στο δρόμο, να καταγράφουν τους αριθμούς κυκλοφορίας των λεωφορείων, ώστε  να ξέρουν που θα αναζητηθούν οι ευθύνες στην πρώτη … στραβή, όπως κάνει ήδη ένας σωστός δάσκαλος σε μονάδα της νότιας Χίου; 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ