21.5.2015 16:27

Εκμεταλλεύεται την εμπειρία της

Σε μια κίνηση που δεν μας έχουν συνηθίσει πολλοί ταγοί προχώρησε χθες ο Στ. Κάρμαντζης. Συνήθως όσοι εκλεγούν νοιώθουν ότι αυτόματα έχουν μέσα τους τη γνώση όλη και οι πριν από αυτούς δεν είναι τίποτα.

Χθες λοιπόν ο αντιπεριφερειάρχης προσκάλεσε, με πρωτοβουλία του, στο γραφείο του την Ελπ. Τσουρή. Ο Σταμάτης ήθελε να ακούσει την άποψη ενός ανθρώπου που επί χρόνια χειρίστηκε κρίσιμες υποθέσεις του νησιού για μια σειρά εκκρεμών τοπικών ζητημάτων, με έμφαση στον τομέα των έργων που αφορούν στα νησιά μας, εν όψει και της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου.

Φρόντισε μάλιστα τη συνάντηση να μην την κρατήσει μυστική, δεν έχει άλλωστε κάτι να κρύψει και στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε να υπογραμμίσει «τη γνώση και την εμπειρία της πρώην υπουργού σε σειρά τοπικών θεμάτων, τα οποία είχε την ευκαιρία να υπηρετήσει κατά τη διάρκεια της πολυετούς κοινοβουλευτικής θητείας».

Η Ελπίδα αιφνιδιάστηκε από την πρόσκληση. Αντιμετωπίζοντας την όμως θεσμικά, έκρινε ότι όφειλε να πάει. Η ίδια εστίασε στις προσπάθειες που πρέπει να αναληφθούν, σε θεσμικό πια επίπεδο, για την ολοκλήρωση του θέματος του αεροδρομίου, το οποίο είχε σηκώσει κατά τη θητεία της στις πλάτες της. «Τρελαίνομαι στην αίσθηση ότι η ολοκλήρωση του μεγαλύτερου έργου υποδομής εξαρτάται από μια ομάδα προσώπων που διαχρονικά αντιτάχθηκε στο έργο», φέρεται να είπε.

Οι δυο τους δοκίμασαν εποικοδομητικά τη συνεργασία τον καιρό που η Ελπίδα ως υφυπουργός και ο Σταμάτης ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου είχαν μόνιμη ανοιχτή γραμμή για να προχωρήσει το έργο των πεζοδρομίων της Προκυμαίας. Συμφώνησαν μάλιστα να ανταλλάσουν συχνά απόψεις, με τον αντιπεριφερειάρχη να προγραμματίζει την τακτική που εγκαινίασε χθες να τη συνεχίσει και με άλλους στη συνέχεια, όποτε το κρίνει αναγκαίο, στέλνοντας μηνύματα ενότητας για το καλό του τόπου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ