31.1.2012 23:32

Έχει χάσει τον ύπνο του

Του πήρε κάποιο χρόνο είναι αλήθεια. Ωστόσο ο Κ. Γανιάρης από τη μέρα που συνειδητοποίησε ότι το δικό του «πεδίο μάχης» είναι τα μεγάλα έργα, έχει πέσει με τα μούτρα να δώσει λύσεις. Από τη μια ο δρόμος Χίου- Καρδαμύλων, από την άλλη το αεροδρόμιο, από την  άλλη τέλος το νέο λιμάνι, ο Κώστής δείχνει να έχει ισορροπήσει στις απαιτήσεις του ρόλου του στα χιώτικα πράγματα και αφήνει τις μάντρες και τα τοιχαλάκια πεδίο δόξης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Χίου.
Ο αντιπεριφερειάρχης έχει αγαστή συνεργασία με τους δύο βουλευτές Ελπ. Τσουρή και Κ. Μουσουρούλη. Μιλάνε, ανταλλάσσουν e-mails και από κοινού καθορίζουν την τύχη σε έργα που δεν εμπίπτουν στα τρέχοντα και προσπαθούν αμφότεροι να συμβιβαστούν με το τρίπτυχο του Κωστή που αφορά Λιμάνι- Αεροδρόμιο- Θρησκευτικός Τουρισμός.
Για τον τρίτο δε τομέα δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Γανιάρης και Μητροπολίτης Μάρκος συνεργάζονται άψογα και το θέμα του ορισμού των θεματικών ενοτήτων πάνω στις οποίες θα «πατήσει» η τουριστική προβολή, δείχνουν σχεδόν προαποφασισμένες.
Στοίχημα το ΕΣΠΑ
Μεγάλο όπλο στη φαρέτρα του αντιπεριφερειάρχη οι πιστώσεις του ΕΣΠΑ. Εάν προτάξει εκεί κάποια έργα που περνάνε αμιγώς από το χέρι του, τότε ο Κωστής θα έχει πετύχει το μισό στοίχημα της δικής του διοίκησης.
Βέβαια αλλιώς τα είχε υπολογίσει. Που να φανταστεί για παράδειγμα ότι στο θέμα του νέου λιμανιού και του φακέλου του έργου ενδεχόμενα θα προέκυπταν ελλείψεις όπως αυτή του χαρακτηρισμού του αιγιαλού που δεν είχε γίνει; Και να ήταν μόνο αυτό; Μήπως δεν θα ήθελε να κλείσει την ΕΝΑ Χίου, να τελειώσει το Κολλέγιο πιο γρήγορα; Φευ, όλα αυτά αποτελούν στοιχήματα για τον ίδιο και το γεγονός είναι ότι παίζει μπάλα μόνος του σε ένα χώρο όπου οι αρμοδιότητες τρίτων δεν χωρούν, του φτάνει και του περισσεύει.
 
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ