15.4.2015 16:48

Ε, όχι και στόχευση…

Διάβασα με προσοχή την ηλεκτρονική κριτική πολλών αναγνωστών του www.politischios.gr σε ένα από τα τελευταία μου σημειώματα για το Σεβασμιώτατο. Ούτε λίγο, ούτε πολύ μου αποδίδεται δόλος επειδή τόλμησα να αναφερθώ Μεγάλη Εβδομάδα στη δράση του με καλοπροαίρετη κριτική διάθεση.

Μα, βρε παιδιά, λησμονείτε οι περισσότεροι ότι μια εφημερίδα θρέφει την ύλη της από το εφήμερο. Για το ρουκετοπόλεμο γράφει πριν και μετά τη διεξαγωγή του εθίμου, για τα τέλη ύδρευσης πριν και μετά τον ετήσιο καθορισμό τους. Ε, για τον Επίσκοπο θα αναφερθεί πρωτίστως τη Μεγάλη Εβδομάδα, είναι ο επί της χιακής γης πρωταγωνιστής της.

Ούτε με ευκολία αντιλαμβάνομαι γιατί το έργο ενός Επισκόπου δεν πρέπει να επιδέχεται κριτικής. Όσοι ακολούθησαν μια τέτοια τακτική έπλασαν αυτοκράτορες με ελλιπή πρόσβαση στην άποψη του κόσμου.

Αντίθετα, όσοι προσβλέπουν στην ικανότητες του κ.κ. Μάρκου, το έκαναν από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουν ακόμα, έχουν καθήκον να διατυπώνουν ελεύθερα και άφοβα την κρίση τους. Χρειαζόμαστε όσο ποτέ μια δυναμική Εκκλησία κι έναν εξίσου δημιουργικό ιεράρχη. Δεν θα τον  έχουμε μέσα σε μια γυάλα, ανέγγιχτο στην κριτική.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ