17.6.2013 10:48

Δυο παράπλευρες (άνεργες πια) τοπικές απώλειες

Ξέρω πως είναι λάθος να γυρνάς επί προσωπικού μια υπόθεση με δημόσια χαρακτηριστικά. Όταν δε έχουν απαντηθεί θεμελιώδη ερωτήματα για την ακατανόητη απόφαση να κλείσει όλη η ΕΡΤ χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όπως λόγου χάρη, όταν κλείνει ένας φορέας, ποιος διαχειρίζεται τα περιουσιακά του στοιχεία. Στην περίπτωση της ΕΡΤ αναφερόμαστε στις σελίδες της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μέσα από το ανεκτίμητης αξίας αρχείο της.

Όπως είναι λάθος να διαχωρίζεις τους απολυμένους δημοσιογράφους του δημοσίου από τους αμέτρητους του ιδιωτικού τομέα, που επίσης βρέθηκαν στο δρόμο, οι πιο πολλοί, ειδικά στον τόπο μας, έχοντας ξεκοκαλίσει και όποιο περιουσιακό ιδιωτικό στοιχείο διέθεταν.

Εξίσου λάθος βέβαια είναι και η επιλογή της σιωπής. Η βάρβαρη επιλογή να κατεβάζεις το διακόπτη ενός Μέσου, στερεί τη δουλειά και από δυο χιώτες. Το δημοσιογράφο Θ. Πυλιώτη και την Κλ. Μαστοράκη. Για τον πρώτο δεν χρειάζονται περιττές συστάσεις. Η ζωή δεν έκλεισε τα κεφάλαια της σκληρής και ωμής μορφής της για εκείνον και την οικογένεια του, ως φαίνεται. Σημειωτέων μόνο ότι πριν ενάμιση χρόνο ο Θοδωρής κλότσησε την ευκαιρία της ενασχόλησης ως συνεργάτης του αντιπεριφερειάρχη προς χάριν της εργασιακής ασφάλειας της ΕΡΤ!

Η Κλειώ πάλι είναι ίσως η απόλυτη ένδειξη γιατί η ΕΡΤ δεν δούλευε ορθά. Είχε στα χέρια της μια δημοσιογράφο, με σοβαρή θητεία στον ιδιωτικό τομέα, κι επειδή δεν διέθετε διπλώματα, την είχε στα γραφεία της ΕΡΑ, ξεσπιτωμένη στη Μυτιλήνη, σε θέση κλητήρα! Λες κι έτσι την είχε περισσότερη ανάγκη!

Δυο χιώτες δημοσιογράφοι επιπλέον στο δρόμο. Δυο προσωπικά δράματα στα αναρίθμητα της τελευταίας τριετίας. Δυο περιπτώσεις που επαναφέρουν το θέμα του ορθού σχεδιασμού του τομέα ενημέρωσης στο νησί μας, αφού, όσοι το βλέπουν αποκλειστικά λειτουργηματικά ή αποκλειστικά προσοδοφόρα, κούνια που τους κούναγε…

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ