5.4.2014 12:32

Δολιοφθορών συνέχεια στην ανακύκλωση

Είναι πια προφανές. Η ανακύκλωση και ο τρόπος που διεξάγεται στο νησί μας έχει μπει στο μάτι ορισμένων και έχουν βαλθεί να την εξοντώσουν. Παραδόξως, για τον κακοστημένο και αντιπαραγωγικό τρόπο προβολής της δράσης από Δήμο και ιδιώτες, τα πρώτα επίσημα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά. Οι δημότες στηρίζουν την πρωτοβουλία, είναι σαν να την περίμεναν από καιρό, έστω κι αν τα μηνύματα που προσλαμβάνουν για την ενίσχυση της είναι πολύ περιορισμένα. Το αποτέλεσμα, σε τόνους ανακυκλώσιμων υλικών, σε απορρίμματα δηλαδή που δεν καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, είναι, για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, τόσο ικανοποιητικά, σε βαθμό που να υιοθετούνται ως επιτυχία της δημοτικής αρχής στις πρώτες προεκλογικές αναφορές της.
Το πράσινο φορτηγό αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών είναι πια μέρος της καθημερινότητας μας. Τούτο βάλθηκαν αυτή τη φορά να πλήξουν οι ζηλωτές της προσπάθειας. Το αυτοκίνητο της ιδιωτικής εταιρείας σταθμεύει στην παραλιακή ζώνη του αεροδρομίου. Πριν λίγες μέρες εμφάνισε προβλήματα. Οι υπεύθυνοι το πήγαν στο συνεργείο, υποθέτοντας ότι πρόκειται για μια από τις συνήθεις βλάβες των οχημάτων με καθημερινή χρήση.
Μια ματιά στο ρεζερβουάρ των καυσίμων έδωσε την εξήγηση. Στα καύσιμα κίνησης του επιτήδειοι είχαν ρίξει ποσότητες νερού και άμμου, όμοια με αυτή της παραλιακής ζώνης του αεροδρομίου. Να έκανε από μόνο του αναρρόφηση το ρεζερβουάρ φαντάζει κάπως δύσκολο. Να πρόκειται για συνέχεια στα πολλαπλά επεισόδια με προφανή στόχο να φρενάρει το εγχείρημα μάλλον αποκτά προβάδισμα ως ενδεχόμενο.
Προτού καν ξεκινήσει η ανακύκλωση στο νησί μας καλωσόρισε άφθονους μισητούς εχθρούς. Τώρα πια τους ξέρει, τους έχει φωτογραφημένους. Απομένει η σύλληψη τους επ’ αυτοφώρω για να αποδειχθούν νομικά και τα αυταπόδεικτα. Και τότε η κοινωνία θα διαπιστώσει με στοιχεία αδιάσειστα ότι η ανακύκλωση επιβλήθηκε κάθε λογής συμφερόντων αποκλειστικά χάρη στην επιμονή και το πείσμα των ιδιωτών που την έφεραν στο νησί μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ