19.3.2015 17:28

Το δισυπόστατο πρόβλημα του Πολύδωρου

Το ένα μέρος του τουλάχιστον το αντιμετώπισαν όλοι οι δήμαρχοι που από εν ενεργεία έγιναν πρώην. Για ένα μακρύ διάστημα μετά την εκλογική ήττα τους δεν είχαν κατασταλάξει κατά πόσο είναι σκόπιμο να διεκδικήσουν ξανά το Δήμο ή όχι. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα δείχνει να αντιμετωπίζει και ο Πολ. Λαμπρινούδης. Μοιάζει να ασπάζεται τη λογική … ο χρόνος θα καθορίσει τη φορά των πραγμάτων κι ο βαθμός πειστικότητας της σημερινής δημοτικής εξουσίας. Είναι όμως έτσι;

Αρχικά ο πρώην δήμαρχος έδειχνε εξοικειωμένος με την ήττα του. Την αντιμετώπισε στωικά και μέσα του έμοιαζε να καταλήγει ότι έτσι που ήρθαν οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις μάλλον βρήκε την ηρεμία του. Στα … αίματα τον ξανάβαλαν οι περιπέτειες και οι κλυδωνισμοί προ μηνός της δημοτικής αρχής. Η σχηματισθείσα εντύπωση ότι πελαγοδρομεί έκανε πολλούς από τους ψηφοφόρους να νοσταλγούν το κοντινό δημοτικό παρελθόν και την αποτελεσματικότητα του. Κι ο Πολύδωρος, που ουδέποτε απώλεσε το ορθό αισθητήριο, συνέλαβε στο άψε – σβήσε το κλίμα. Τότε μέσα του άρχισε να αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον, που αμέσως μεταφράστηκε σε μια ευρύτερη κινητικότητα, με δημόσια κριτική για τα πεπραγμένα του εξαμήνου της δημοτικής αρχής και μια όξυνση των τοποθετήσεων του από την πλευρά του.

Η νέα τακτική της όξυνσης δεν είμαι βέβαιος ότι τον ωφελεί. Τα στελέχη του, τουλάχιστον σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου, δεν δείχνουν να την ακολουθούν κατά πόδας, με εξαίρεση ίσως το Στ. Καμπούρη. Ταυτόχρονα συσπειρώνει αντανακλαστικά κι όσους δεν λησμονούν με ευκολία τους λόγους για τους οποίους συνασπίσθηκαν κατά της δημοτικής αρχής του.

Όλα αυτά πηγάζουν από την ουσία του προβλήματος. Ούτε ο ίδιος ο Πολύδωρος είναι βέβαιος αν σε τέσσερα χρόνια θα ηγηθεί ξανά ενός συνδυασμού. Δεν το αποκλείει, δεν το επιβεβαιώνει κιόλας.

Προς το παρόν επιλέγει να υπερασπίζεται την πολιτική του, το έργο του και τη δουλειά του. Και να αντιδρά, άλλες φορές κομψά κι άλλες άκομψα, όταν γίνεται προσπάθεια από τη δημοτική αρχή να τα αμφισβητήσει.

Το δεύτερο πρόβλημα του Πολύδωρου είναι πως διαπιστώνει ότι οι «νέοι», της σημερινής δημοτικής αρχής δηλαδή, έχουν αρχίσει να … ξεψαρώνουν πιο σύντομα κι από κάθε προσδοκία. Ενώ στην αρχή έδειχνε ότι ο ένας χρόνος θα φύγει χωρίς να καταλάβουν που βρίσκονται, εδώ και λίγες μέρες δείχνουν να πατούν γερά στα πόδια τους, να έχουν ενσωματώσει σε μεγάλο βαθμό τις περισσότερες από τις πτυχές του Δήμου, να μην έχουν μεγάλα κενά, και κυρίως να προσεγγίζουν τα θέματα με μια φιλοσοφία εντελώς διαφορετική από αυτή με την οποία μπολιαστήκαμε τα τελευταία χρόνια. Θα τους βγει ή όχι, πάντως δείχνουν ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος διαχείρισης των δημοτικών μας θεμάτων και μας έχουν σε αναμονή. Τούτη την απότομη ωρίμανση των μελών της «Πρωτοβουλίας» ο Πολύδωρος δεν την περίμενε. Τον αιφνιδίασε και πρέπει να βρει πια τρόπο να την αντιμετωπίσει ως ένα δεδομένο που δεν πρόκειται να αλλάξει από εδώ και μπρος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ