29.2.2016 17:55

Διπλή υπέρβαση

Στην πολιτική – και την Αυτοδιοίκηση – ποτέ μη λες ποτέ. Είναι βασικό αξίωμα. Ποιος το φαντάζονταν πριν πέντε χρόνια ότι δυο μισητοί αντίπαλοι θα γίνονταν τώρα στενοί συνεργάτες. Θα θυμίσω τότε που ο Στ. Κάρμαντζης, με την ιδιότητα του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, επιχειρούσε να φτιάξει τα πεζοδρόμια της Προκυμαίας, ότι ο Δ. Μυλωνάδης είχε σηκώσει το βαρύ φορτίο της εναντίωσης στα τότε σχέδια. Τα πεζοδρόμια υλοποιήθηκαν κι άφησαν πίσω τους μια κάκιστη σχέση μεταξύ των δυο ανδρών.

Ο καλύτερος γιατρός φυσικά είναι ο χρόνος. Θεραπεύει την ασθένεια, υπό την αίρεση ότι κι ο ασθενής έχει την τάση να θεραπευτεί. Οι δυο τους δείχνουν τελευταία μια υπερβατική συμπεριφορά. Συναντήθηκαν στην κοινή αγωνία για το προσφυγικό, άνοιξε ένας πρώτος δίαυλος επικοινωνίας και πλέον επισφραγίζεται με την αναγόρευση του Δήμη Μυλωνάδη με την ιδιότητα του άμισθου τεχνικού συμβούλου του αντιπεριφερειάρχη Χίου. Ο Στ. Κάρμαντζης αναγνώρισε το πάθος του συνταξιούχου μηχανικού για προσφορά και του ανέθεσε καθήκοντα, πιστεύοντας πως μπορεί να ωφεληθεί ο τόπος από τη γνώση του κι από την επιμονή του.

Μια συγκατοίκηση έκπληξη για πολλούς και μια ευκαιρία και για τους δυο τους μέσα από αυτή τη συνεργασία να αποδείξουν πως ο παραμερισμός των προσωπικών διαφορών είναι αναγκαία συνθήκη για να βοηθηθεί ο τόπος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ