Παραπολιτικά

8/2/18 12:48

τελ. ενημ.: 8/2/18 12:48

Το δίκοπο μαχαίρι

Να, λοιπόν, που ήγγικεν η ώρα να ανοίξει τα χαρτιά της η δημοτική αρχή για το σχεδιασμό της στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη. Δια του «π» τα έχετε εγκαίρως πληροφορηθεί. Ήπιας κυκλοφορίας η Πολυτεχνείου, διπλής κατεύθυνσης η Δημοκρατίας, η φιλική προς τον πεζό ενοποίηση ιστορικών και πολυσύχναστων χώρων, η έξωση του αυτοκινήτου από το βεβαρυμμένο σήμερα κέντρο.

Ποιος δεν θα βρεθεί να χειροκροτήσει ένα σχεδιασμό, με τον οποίο θα αλλάζει η καρδιά της πρωτεύουσας. Η παρουσίαση του ανακοινώθηκε ήδη για την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στις 17.30 στο Ομήρειο. Τα … ρέστα της δημοτικής αρχής.

Ως γνωστός μάντης κακών, έχω να σημειώσω ότι διαβλέπω τουλάχιστον προβληματικό το κλίμα των σχέσεων της δημοτικής αρχής με τον τεχνικό κόσμο (μηχανικούς – αρχιτέκτονες) επί του ζητήματος, δεν έχουν αρθεί ακόμα οι αρχικές επιφυλάξεις. Χρήσιμο για το Δήμο θα ήταν, για να μην σκεπάσουν οι αντιρρήσεις των προαναφερθέντων την προσπάθεια, να επιδιωχθούν οι κατάλληλες γέφυρες στο μεσοδιάστημα.

Προσωπικά εντοπίζω πρόβλημα ακόμα και στην επικοινωνία μεταξύ των δυο μερών και μια διάθεση από τον τεχνικό κόσμο για επίλυση των διαφορών με το Δήμο στην παρουσίαση της 15ης Φεβρουαρίου. Δεν θα ήταν λάθος ολκής να επιτραπεί ανεμπόδιστα μια σφοδρή σύγκρουση, η οποία θα αλλοιώσει και το στόχο; 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση