Παραπολιτικά

24/4/15 15:30

τελ. ενημ.: 24/4/15 15:30

Το δικό του επίτευγμα;

Στους κοντούς Νότη συγκαταλέγομαι, τόσο κοντή μνήμη όμως δεν διαθέτω. Θυμάμαι, για παράδειγμα, τότε που προετοίμαζες το έδαφος της βουλευτικής μετακίνησης από την Αθήνα στη Χίο, να έχεις φέρει κατά ‘δω τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Β. Κικίλια.

Περάσατε μια τσάρκα κι απ’ το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στο Μερσινίδι κι ακόμα αντηχούν στα αυτιά μου οι διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα μεθοδεύσει την επέκταση του. Όπως ξέρεις οι υποδομές φύλαξης των μεταναστών δεν άλλαξαν. Επειδή όμως έκτοτε δεν άκουσα μια δημόσια συγγνώμη για την τότε θεατρική παράσταση και τα ανύπαρκτα αποτελέσματα της, μήπως να χαμηλώσουν κάπως οι τόνοι της κριτικής επί του θέματος στους σημερινούς, μέχρι να δούμε τι είναι σε θέση να κάνουν;

 

«Γαλάζιο» στρίμωγμα για τη διοίκηση της Ε.Μ.Χ. (φωτό ΣΗΜΑ ΕΜΧ)

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΝΤΑΡΟΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ…

 

Το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου θα προσέρχονται οι μαστιχοπαραγωγοί στην κάλπη για να εκλέξουν τη νέα τους διοίκηση. Ωστόσο ήδη από τώρα έχει αρχίσει να διαμορφώνεται το σκηνικό, με τους περισσότερους να διαβλέπουν πλεονέκτημα για τους προερχόμενους από τη Ν.Δ. υποψηφίους. Η αχαρτογράφητη περιοχή του ΣΥΡΙΖΑ και η έλλειψη καναλιών προώθησης των δικών του εκλεκτών πιθανολογείται ότι αποτελεί σημαντικό αβαντάζ για τους προερχόμενους από τον κεντροδεξιό χώρο. Σ’ αυτόν όμως περισσεύει, όπως φαίνεται, το ενδιαφέρον συμμετοχής στη νέα διοίκηση της Ε.Μ.Χ. και ό,τι ήθελε προκύψει.

Θυμίζω ότι το ψηφοδέλτιο στις εκλογές της Ένωσης είναι ενιαίο και πρόεδρος εκλέγεται, δεν ορίζεται προκαταβολικά, έπειτα από εσωτερικές εκλογές των 9 μελών της νέας διοίκησης.

Απ’ το νεοδημοκρατικό μπλοκ λοιπόν το ενδιαφέρον τους σιωπηρά ή φανερά δηλώνουν μέχρι τώρα οι:

  • Στυλιανός Ψαρρός (Συνεταιρισμός Καλαμωτής)
  • Κώστας Καπετάνος (Συνεταιρισμός Πυργίου)
  • Γιάννης Μανάρας (Συνεταιρισμός Συκούση)
  • Νίκος Νύκτας (Συνεταιρισμός Συκούση)
  • Κώστας Παπαδόπουλος (Συνεταιρισμός Νενήτων)
  • Νεκτάριος Λυμπέρης (Συνεταιρισμός Νενήτων)
  • Κώστας Νεαμονίτης (Συνεταιρισμός Μέσα Διδύμας)
  • Ξενάκης Γιάννης (Συνεταιρισμός Ολύμπων)

Οκτώ συνολικά στον αριθμό, με τις θέσεις στη διοίκηση να είναι εννέα. Εκεί δηλαδή αναμένεται η μεγάλη σφαγή, σε μια αναμέτρηση με διαφορετικά αριθμητικά δεδομένα, καθώς υπολογίζεται ότι ο αριθμός των αντιπροσώπων αναμένεται να περιοριστεί τουλάχιστον κατά 15 και να προσγειωθεί τελικά γύρω στους 60.

Κι ένας Πυργούσης γεωπόνος (σε ράστερ στο προηγούμενο)

Εκτός των προαναφερθέντων ενόψει των εκλογών στην Ένωση έχει αρχίσει γενικά να φουντώνει η ονοματολογία. Στο Πυργί, για παράδειγμα, ακούγεται όλο και πιο έντονα ότι ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει Πυργούσης γεωπόνος, μόνιμος κάτοικος Αττικής. Το όνομα του Αντώνης Κωσταρής, στο πρόσωπο του οποίου πολλοί διαβλέπουν την εναλλακτική λύση στις δοκιμασμένες συνταγές. Έχει την τεχνογνωσία, λένε, για να μεταφέρει ένα πνεύμα προσέγγισης του παραγωγού.

 

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση