9.4.2014 0:19

Διγλωσσία για το Ναυτιλιακό Μουσείο Καρδαμύλων

Η συνάντηση της Αγλ. Κυρίτση με εκπροσώπους ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων και πολιτιστικών συλλόγων από όλο τη Λέσβο έβγαλε την εξομολόγηση ότι και η ίδια κατά τα φοιτητικά της χρόνια πέρασε από το ερασιτεχνικό σανίδι, ανέδειξε όμως και την έμμεση – πλην σαφέστατη – διαφωνία της με το Ναυτικό Μουσείο Καρδαμύλων. Γιατί αυτό φωτογράφιζε η αναφορά της «στις φιγούρες εκατομμυρίων, σαν τα μουσεία των εφοπλιστών που τάζει ο κ. Γιακαλής, προσπαθώντας να δεσμεύσει πολύτιμους πόρους από το επόμενο ΕΣΠΑ».

Η δήλωση έγινε την ημέρα που ο αντιπεριφερειάρχης Χίου σηματοδοτούσε με την παρουσία του στην εκδήλωση για το Ναυτικό Μουσείο Καρδαμύλων την απόφαση της Περιφέρειας να εντάξει το έργο κι ήταν φως φανάρι που πήγαινε το … καρφί.

Διαφορετικό χειρισμό στην υπόθεση έχει η Ερμ. Φρεζούλη. Σε μήνυμα της στην εκδήλωση της «Καρδαμύλιας Ναυτοσύνης» ανέφερε ότι  «η δημιουργία του Μουσείου, πέρα από την προσφορά του στην παιδεία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την ανάπτυξη του τόπου συνιστά  αναγνώριση της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής προσφοράς του Καρδαμυλίτη  ναυτικού  στον τόπο του», για αυτό και ανακοίνωσε ότι η «Χιακή Συμπολιτεία» σκοπεύει να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την υλοποίηση του έργου.

Να μια πρώτη ευκαιρία στήριξης. Να πείσει την Αγλαΐα να αναθεωρήσει την άποψη της…  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ