20.2.2017 13:17

Διάθεση ανατροπών ευαγγελίζεται η Συγγρού

Διερευνώντας τα εσωκομματικά της ΝΔ συνομίλησα με, συνήθως, καλά ενημερωμένη πηγή. Με μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφω κάποιες επισημάνσεις, αν και δεν έγινε κατορθωτό να καταλήξει η συζήτηση με συγκεκριμένα ονόματα. Κάτι που αφήνει ανοιχτό το περιθώριο διαρκών μετατροπών.

Αρχικά επιβεβαιώθηκε πως υπάρχει «αυξημένο ενδιαφέρον» από αρκετούς για να είναι υποψήφιοι. Ο τρόπος επιλογής δεν θα έχει καμία σχέση με το παρελθόν και μάλιστα έγινε επίκληση δημοσίων ομιλιών του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι ουδείς εκ των πολιτευτών δεν είναι και αυτόματα υποψήφιος. Μην αποκλείεται αυτή η αρχή να εφαρμοστεί και για τους βουλευτές, οι οποίοι και αξιολογούνται για τη δράση τους. Με μεγάλο ενδιαφέρον άκουσα ότι σε διάφορες περιφέρειες κάποιοι που έσπευσαν να «αυτοχρηστούν» υποψήφιοι μάλλον έχουν «κάψει» το χαρτί τους. Επίσης μου υπενθυμίστηκε δήλωση του Κυριάκου ότι δεν θα κάνει «ανακύκλωση πολιτευτών» με κατάληψη θέσεων μετά τις εκλογές και ότι ακόμη και οι νυν τομεάρχες δεν θεωρούνται «δεδομένοι υπουργοί».

Τέλος, όποιοι κεντρικά ασχολούνται με το θέμα ψάχνουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων. Άνθρωποι που είναι νέο αίμα, κοντά στην αντίληψη του Μητσοτάκη ή και να δίνουν νέο αέρα στα ψηφοδέλτια. Από αυτή την περίπτωση δεν έχει εξαιρεθεί και η Χίος. Μάλιστα μου ειπώθηκε ότι αν υπάρξουν «εκπλήξεις», θα είναι τέτοιες που θα δημιουργήσουν πολλαπλές ανατροπές.

Προσωπικά, δεδομένου ότι δεν έγιναν συγκεκριμένες αναφορές, κρατώ μικρό καλάθι αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ