11.6.2013 17:29

Διακομματική δύναμη

Τελικά πρόκειται για πολιτική οικογενειακή φλέβα. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί; Πρώτος σε σταυροδοσία ο Μικές στο εθνικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος κι ο Χριστόφορος στις προχθεσινές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νομαρχιακών οργάνων του νησιού.

Δυο αδέλφια με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις πετυχαίνουν να αποσπούν αφειδώλευτη την εκτίμηση των ψηφοφόρων των κομμάτων που υποστηρίζουν. Η επικράτηση του Χριστόφορου μάλιστα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αν δεχτούμε ότι συνέβη σε ένα πολιτικό χώρο που, πνέει μεν τα λοίσθια, έχει όμως και πατροπαράδοτες αγκυλώσεις σε στελέχη με βαρύ ιστορικό. Και τέτοια υπήρξαν αντίπαλοι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με το Χριστόφορο, για αυτό και η ανάδειξη του ως πρώτος έχει τη βαρύτητα της. Αν μάλιστα προκύψει και γραμματέας, θα έχει πανελλαδικό ενδιαφέρον μια … αδελφική πολιτική αντιπαράθεση απόψεων σε ένα κοινό τραπέζι διαλόγου από αυτά που συνηθίζουν να στήνουν τα Μέσα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ