Παραπολιτικά

2/6/16 21:23

τελ. ενημ.: 2/6/16 21:23

Δέσμευση επιστροφής

Το δρόμο της ομαλότητας επιλέγει ο ιερέας των Μεστών, έπειτα από τη δημοσιοποίηση των έντονων διαμαρτυριών των κατοίκων του χωριού για την επιλογή άλλου προσώπου για να δίνει πληροφορίες στους προσκυνητές και επισκέπτες του Ιερού Ναού.

Σχεδόν άμεσα ενημέρωσε τον «π» ότι η γυναίκα που εκτελούσε τα συγκεκριμένα καθήκοντα σύντομα θα επιστρέψει στο πόστο της, αναγνωρίζοντας την επί χρόνια προσπάθεια της.

Το θέμα έφτασε ως τα μητροπολιτικά γραφεία. Ο ιερέας εγκαίρως είχε ενημερώσει για την προσωρινή αλλαγή και έχει λάβει το «πράσινο» φως για την επιστροφή της με το που πάψουν να υφίστανται οι λόγοι που την κράτησαν εκτός Χίου για ένα διάστημα.

Τα παράπονα των Μεστούσων ωστόσο δεν λένε να κοπάσουν, καθώς αισθάνονται ότι δεν τηρήθηκε η αρχική μητροπολιτική δέσμευση για απομάκρυνση από τον Ταξιάρχη όλων των μελών της Εκκλησιαστικής Επιτροπής. Να συμβαίνει γιατί ο Σεβασμιώτατος νοιώθει πως, ούτως ή άλλως τα … ψωμιά των επιτρόπων είναι λιγοστά, καθώς σε ένα εξάμηνο λήγει και τυπικά η θητεία τους; Θα φανεί…

Δείτε επίσης