13.2.2017 11:31

Δεν θίχτηκε ο «σκληρός πυρήνας»

Αιφνιδιαστικά κινήθηκε η Χρ. Καλογήρου και την Παρασκευή ανακοίνωσε τη σύνθεση των νέων αντιπεριφερειαρχών. Ποιών νέων, δηλαδή; Απ’ τους 6 οι 4 έμειναν ακλόνητοι στη θέση τους και άλλαξαν μόνο οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες προερχόμενοι από Χίο και Σάμο.

Η περιφερειάρχης διατήρησε τον «σκληρό πυρήνα» των αιρετών συνεργατών της και επέσπευσε τις κινήσεις της σχεδόν 20 μέρες πριν, αφενός για να μην δημιουργούνται τριβές προσδοκιών στο εσωτερικό της παράταξης της, αφετέρου για να κόψει αμέσως το βήχα στο αίτημα που άρχισε να αναφύεται στη Χίο για δεύτερη θέση θεματικού αντιπεριφερειάρχη.

Τα πρόσωπα

Συγκεκριμένα στη θέση τους παραμένουν οι:

  1. Αδαμίδης Κωνσταντίνος, με αρμοδιότητες στους τομείς Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
  2. Αργυρίου Χρύσανθος, με αρμοδιότητες στους τομείς Διοίκησης και Οικονομικού.
  3. Βαλσαμίδης Θεόδωρος, με αρμοδιότητες στους τομείς Βιομηχανίας, Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.
  4. Γόμου Πρωτογεράκη Καλλιόπη, με αρμοδιότητες στον τομέα της Κοινωνικής Μέριμνας.

Στο νέο σχήμα μπαίνουν οι δύο αντιπεριφεριάρχες από τη Σάμο και τη Χίο δηλαδή οι:

  1. Κυριαζής Γιώργος, με αρμοδιότητες στους τομείς Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Εμπορίου.
  2. Ξενάκης Γιάννης, με αρμοδιότητες στους τομείς Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Αδικεί τη Χίο

Η κατανομή, με την κλασική ποσοστιαία ματιά αντιμετώπισης των κατανομών στην Περιφέρεια, αδικεί κατάφορα τη Χίο. Συνολικά μόλις 2 περιφερειακοί σύμβουλοι (Κ. Παπαδόπουλος και Γ. Ξενάκης) είχαν κι έχουν τη δυνατότητα να αποδείξουν την αξία τους, ενώ συμπεριλαμβανομένης και της θέσης του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου συνολικά 10 από το νομό Λέσβου. Αναλογία 1/5.

Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος κι η Χρ. Καλογήρου δοκίμασε τους συνεργάτες της και, προφανώς, έμεινε ικανοποιημένη για να τους κρατήσει. Μακριά είμαστε από το κέντρο λήψης αποφάσεων για να κρίνουμε από την πλευρά μας, όμως αναρωτιόμαστε, για παράδειγμα, η κ. Γόμου τόσο ανεξίτηλη έχει αφήσει τη σφραγίδα της σε θέματα Κοινωνικής Μέριμνας, που ούτε μια της ανακοίνωση δεν μας κοινοποίησε; Ή αντιστοίχως ο κ. Αδαμίδης τόσες βάσεις στην αγροτική οικονομία των νησιών έθεσε, που δεν το πήραμε χαμπάρι;

Κενό τουρισμού

Από τις αρμοδιότητες απουσιάζει, εκ νέου ο τομέας του Τουρισμού. «Χήρεψε» από τότε που τον εγκατέλειψε ο Ν. Κατρακάζος κι είναι λάθος που δεν παραχωρείται ως θεματικό αντικείμενο σε αντιπεριφερειάρχη. Η τουριστική καταβαράθρωση των νησιών του Β. Αιγαίου έχει ανάγκη προσωποποιημένου ενδιαφέροντος για να αντιστραφεί. Το αντικείμενο είναι ευρύ, σε αντίθεση, επί παραδείγματι, με το αντικείμενο των μεταφορών και επικοινωνιών, ένα πολύ περιορισμένο χαρτοφυλάκιο, όπως έχει αποδειχθεί ως τώρα.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ