27.3.2015 15:38

Δεν ταιριάζουν τα χνώτα τους

Κοινοβουλευτικά τα τελευταία χρόνια είχαμε την τύχη να μας εκπροσωπούν πρόσωπα με σημαντικές πολιτικές διαφορές αλλά με ένα σεβαστό μεταξύ τους κώδικα επικοινωνίας. Σε μεγάλο βαθμό οι βουλευτές μεταξύ τους συνεργάζονταν άψογα, σχεδόν απέφευγαν τις διαπροσωπικές αντιπαραθέσεις, έστω κι αν η πολιτική επέβαλε τη διατύπωση διαφορετικών εκτιμήσεων.

Τσουρή – Βαρίνος, Τσουρή – Μουσουρούλης, Μουσουρούλης – Τριαντάφυλλος είχαν καταθέσει άψογα δείγματα γραφής για τη μεταξύ τους συνεργασία, ουκ ολίγες φορές μάλιστα δρούσαν κιόλας από κοινού, υπόγεια ή φανερά για θέματα του νησιού.

Με την ανάληψη των καθηκόντων των δυο σημερινών βουλευτών ο Ν. Μηταράκης εκδήλωσε ανάλογη πρόθεση. Έκανε το λάθος να τη δημοσιοποιήσει προτού κατάλληλα την προετοιμάσει. Μέχρι τώρα η θεσμική συνάντηση έχει μείνει ένα επικοινωνιακό τρικ χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Η ρίζα του κακού για το γεγονός ότι δεν προχωράει έχω την εντύπωση πως βρίσκεται στο ότι δεν ταιριάζουν τα χνώτα των δυο βουλευτών. Είναι η δεύτερη φορά που κάτι λέει ο Νότης, κυρίως για θέματα φορολογικής πολιτικής, κι … αρπάζεται αμέσως ο Ανδρ. Μιχαηλίδης. Χθες μάλιστα απάντησε με δελτίο Τύπου στις δηλώσεις Μηταράκη μετά την παρέλαση.

Αν αυτό το μοτίβο επικοινωνίας στις μεταξύ τους σχέσεις παγιωθεί, φοβάμαι ότι θα εγκαινιαστεί μια κοινοβουλευτική περίοδος … ψυχρού πολέμου στο νησί. Προφανώς είναι αταίριαστοι σαν χαρακτήρες. Δεν τους είπε όμως κανείς να γίνουν φιλαράκια. Μια ελάχιστη απαίτηση επικοινωνίας 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ