12.5.2015 15:48

Δεν περνάς, δεν περνάς

Είναι σωστό να αναλαμβάνονται ολοκληρωμένες πρωτοβουλίες στόχευσης για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος μας, μόνο που καλύτερο θα ήταν να παρατηρείται για αυτές και ο απαραίτητος συντονισμός μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας.

Ο Δήμος ποντάρει τελευταία στην ανάπτυξη ενός δικτύου μονοπατιών, με έμφαση αρχικά στη σύνδεση των χωριών της Αμανής. Ενισχύει όσο μπορεί τις πρωτοβουλίες του Γ. Χαλάτση και της ομάδας των φίλων των μονοπατιών.

Στην Περιφέρεια; Δυο χρόνια πριν από το πρόγραμμα i4walker είχαν συντηρηθεί και (ξανά) σημανθεί οι 8 επίσημες περιπατητικές διαδρομές του νησιού. Ήδη όσοι έχουν αποτολμήσει φέτος να τις διασχίσουν μαρτυρούν την ώρα και τη στιγμή για την απόφασή τους. Σχεδόν αδιάβατες. Ειδικά οι «νότιες» διαδρομές από Αγίους Πατέρες για Νέα Μονή και από Φα για Λιθί και από όπου πέρασε η καταστροφική φωτιά είναι αποκλεισμένες σε πολλά τους σημεία από πεσμένα από τον άνεμο καμένα δέντρα. Για να διασχίσει κανείς τα … επίσημα μονοπάτια της Χίου, για τα οποία μάλιστα δίνουμε και ειδικούς χάρτες στους πεζοπόρους, πρέπει να έχει και τις απαραίτητες … αναρριχητικές δεξιότητες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιπες διαδρομές είναι σε καλύτερη κατάσταση. Οι πολλές βροχοπτώσεις θέριεψαν τη βλάστηση καταμεσής των μονοπατιών, η φύση οργίασε και δεν μας έδωσε καμία απολύτως εξήγηση. Απόλυτο δικαίωμα της είναι. Δική μας υποχρέωση να βρούμε τρόπο να καθαριστούν τα περιφερειακά μονοπάτια. Και κυρίως να συντονιστούμε καμιά φορά, μπας και πετύχουμε κανέναν από τους στόχους μας.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ