15.1.2016 15:45

Δεν φταίει ο Κυριάκος, φταίει το κενό

Αν υπήρχε τμήμα του ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜ.ΑΡ. στο νησί μας θα άξιζε να τοποθετηθεί δημόσια αναφορικά με τις ειλικρινείς διαπιστώσεις του βουλευτή Λεων. Γρηγοράκου, ότι υπάρχουν κάποιοι εντός του κόμματος που το σκέφτονται να ζητήσουν «πολιτικό άσυλο» στη Ν.Δ. του Κυρ. Μητσοτάκη. Τότε και μόνο τότε θα διαπιστώνονταν ότι δεν τους φταίει ο γιαλός για το ιδεολογικό κενό που προκάλεσαν στο εκλογικό σώμα, απλώς στραβά αρμένιζαν «με δόξα και τιμή», όπως θα έλεγε και η κ. Κοκοβίκου στην γνωστή ελληνική ταινία.

Πολιτικά, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να προκαλείς ιδεολογική σύγχυση στους ψηφοφόρους. Αλλού να σε περιμένει και αλλού να σε βρίσκει.

Να σε ψηφίζει Αριστερό και να του προκύπτεις φιλελεύθερος, ή να σε ψηφίζει κεντρώο και να του μιλάς για την ανάγκη ανανέωσης του ασφαλιστικού συστήματος με παράδειγμα το ελβετικό μοντέλο! Πάει... τον έχασες.

Με τα στραπάτσα λοιπόν που ιδεολογικά και πολιτικά έχουν υποστεί τα κόμματα πιστεύοντας ότι με την χυλοποίηση των ιδεολογιών κατά πως βολεύει κάθε φορά και βαφτίζοντας ασταμάτητα το ψάρι –κρέας, προκειμένου να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, ενώ κρυφά θα υλοποιήσουν τα σχέδιά τους, η εκλογή Μητσοτάκη προκάλεσε ένα πολιτικό σοκ που σίγουρα θα παρασύρει τα μικρότερα κόμματα σε επαναπροσδιορισμό στόχων και έργων.

Ο Γρηγοράκος δεν είπε τίποτα λιγότερο από όσα για παράδειγμα είπε και η Ελπ. Τσουρή σε πρόσφατες δηλώσεις της στον «π». Αν κάτι οφείλουμε να εξάγουμε ως συμπέρασμα, είναι το γεγονός ότι η ξεκάθαρη τοποθέτηση του νέου αρχηγού της Ν.Δ. σε μια σειρά ζητημάτων, με κεντροδεξιά πρακτική, ουδόλως στρογγυλεμένη, χαλάει τη σούπα σε εκείνους που έμαθαν να την ανακατεύουν στο τσουκάλι με κουπί, αντί για μια κουτάλα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ