28.5.2014 13:12

Αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς…

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ Ο ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ

Θα ήταν πικρό το αντίο Μουσουρούλη από την πολιτική αν δεν ήταν προγραμματισμένο από τον ίδιο εδώ και κάμποσο καιρό. Ο καταποντισμός στη σειρά εκλογιμότητας στο ευρωψηφοδέλτιο ενός υποψηφίου, που έξι μήνες πριν μετείχε στο Υπουργικό Συμβούλιο, σίγουρα δεν είναι η επιθυμητή κατάληξη για κανέναν πολιτικό.
Ο Κ. Μουσουρούλης επιστρέφει στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε., θέση που τον αναμένει εδώ και μια δεκαετία, από τότε που του έκλεισε το μάτι πολιτικά ο Κώστας Καραμανλής. Στις Βρυξέλλες θα αποκαταστήσει τουλάχιστον την … οικογενειακή συνοχή, αφού για επαγγελματικούς λόγους βρίσκεται μόνιμα εκεί εγκατεστημένη και η σύζυγος του.
Να ήλπιζε ότι θα χωρούσε στην εκλόγιμη πεντάδα της Ν.Δ. μου φαίνεται δύσκολο. Αν δεν τον δίδαξε τίποτα η τριβή του στην πολιτική και κυρίως ότι η επιβολή του life style είναι πληγή ανίατη στη χώρα μας, πρόβλημα του. Το πάλεψε πάντως όσο μπορούσε, γιατί ήθελε να φύγει όρθιος. Δεν το πέτυχε. Στηρίχθηκε για αυτό σε ξένες πλάτες. Μάζεψε υποσχέσεις από πρώην συναδέλφους του ότι θα τύχει της υποστήριξης τους. Φάνηκε πως η λαϊκή παροιμία «αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς, μην περιμένεις να σε ξύσουν άλλοι» βρήκε όμως πλήρη εφαρμογή. Ο Μουσουρούλης δε μερίμνησε να δημιουργήσει ποτέ δικά του νύχια. Πίστεψε ότι τα νύχια του είναι η νεωτεριστική πολιτική του συμπεριφορά. Θα είχε όλο το δίκιο με το μέρος του, αν δεν πολιτεύονταν στην Ελλάδα του 2014.
Στους πολιτικούς του φίλους ήταν σαφής. «Δεν θα παραστήσω τον πολιτικό παράγοντα. Για μένα η πολιτική τελειώνει», τους μετέφερε από την πρώτη στιγμή που άρχισε να φαίνεται η αποτυχία εκλογής του στο Ευρωκοινοβούλιο. Κάπου εδώ ολοκληρώνεται το κεφάλαιο «πολιτικός Μουσουρούλης»
. Με τον ίδιο να έχει τη συνείδηση του ήσυχη ότι δούλεψε για τη Χίο και τη Χίο να μένει με την πικρή γεύση ότι ανέμενε πολλά περισσότερα από αυτό το κεφάλαιο. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ