21.7.2012 16:04

Δείξε μου την … πλάτη σου, να σου πω ποιος είσαι

 
Αίφνης, ο όγκος της εργασίας του συνδικαλιστή Αλ. Γαϊτάνου αναγάγεται σε ύψιστο πολιτικό θέμα, τέτοιας οντότητας που προκαλεί μια από τις πρώτες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον Ευρ. Στυλιανίδη και μάλιστα για θέμα κατά το οποίο ουδεμία ευθύνη ο υπουργός φέρει.
Πριν το θέμα καταλήξει στη Βουλή, άντε να έριχνε κανείς ψιχία δίκιου στην αρχική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αν μπορούσε να πιστέψει ότι η μετακίνηση ενός υπαλλήλου στο Δήμο, χωρίς να του αναιρεθεί η θέση του προϊσταμένου, συνιστά «πολιτική δίωξη». Προσωπικά, παρακολουθώντας το θέμα από την ομοβροντία ανακοινώσεων, καλύφθηκα από την τοποθέτηση του Δήμου και κυρίως από το ερώτημα που έθεσε προς το Σωματείο Εργαζομένων, αν για τους συνδικαλιστές προορίζονται μόνο συγκεκριμένες υπηρεσιακές θέσεις στο δημοτικό οργανόγραμμα. Αλλά είπαμε, έστω ότι εισχωρώ στην οπτική όσων βλέπουν το θέμα αποκλειστικά πολιτικά κι όχι υπηρεσιακά. Αυτή η ερώτηση στη Βουλή τι ακριβώς σηματοδοτεί;
Υποδηλώνει το ύφος της αντιπολίτευσης που θα εφαρμόσει στο εξής ο ΣΥΡΙΖΑ, παρέχοντας ατομική προστασία σε κάθε εξατομικευμένο στέλεχος του, όταν υφίσταται υπηρεσιακές μεταβολές; Κάθε απόφαση δημάρχου, διοικητή οργανισμού ή υπηρεσίας θα εκλαμβάνεται ως «πολιτική δίωξη» μόνο και μόνο γιατί θα αφορά συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ; Στην ουσία το κόμμα θα πουλά … πολιτική προστασία σε μέλη και στελέχη; Αυτές οι κινήσεις παραπέμπουν σε άλλες εποχές και φυσικά θα κριθούν αυστηρότατα από την ιστορία, ειδικά τώρα που το κράτος, σε όλες του τις μορφές, είναι απαραίτητο να υποστεί ριζικές αλλαγές, οι οποίες, προδήλως, θα αγγίξουν και τα πρόσωπα.
Δεν σκέφτηκαν οι ερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πώς θα αισθάνονται όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι του Δήμου Χίου, που επίσης μετακινήθηκαν, αλλά δεν ένιωσαν τη χαρά να γίνουν θέμα στη Βουλή; Και κυρίως αναλογίστηκαν τι ακριβώς ζητούν από το Στυλιανίδη; Να παρέμβει και να ανακόψει την απόφαση ενός δημάρχου; Τόσο σε υπόληψη έχουν την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης; Μέγιστο πολιτικό ολίσθημα το να φτάσει το θέμα στη Βουλή, εξαγριώνει την κοινωνία, βλέποντας συγκεκριμένοι να διαθέτουν πολιτικές πλάτες εποχών ξεπερασμένων από τους Στρατούληδες.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ