1.4.2013 13:55

Βρέθηκε η … καραμέλα

Το πετσόκομμα στις μισθοδοσίες των δημοσίων υπαλλήλων απ’ τη μια, η εμφανέστατη αδυναμία δημοτικής και περιφερειακής αρχής από την άλλη να εμπνεύσουν ένα όραμα στις υπηρεσίες τους, έχουν αποσυναρμολογήσει πλήρως τον αυτοδιοικητικό μηχανισμό στο νομό. Όποιος έχει μάτια και κυκλοφορεί στις δημοτικές ή περιφερειακές υπηρεσίες βλέπει, δε χρειάζονται να ειπωθούν περισσότερα. Κι εξειδικεύω σ’ αυτές γιατί στις με κρατική εποπτεία υπηρεσία έχει χαθεί χρόνια τώρα η μπάλα.
Απλά εδώ και ένα – δυο μήνες οι αυτοδιοικητικοί υπάλληλοι έχουν βρει και τον τρόπο αιτιολόγησης της μειωμένης αποδοτικότητας τους, για να μην το χαρακτηρίσω πιο βαριά και ανοίγω πάλι μέτωπα. Αρνούνται να αναλάβουν την παραμικρή ευθύνη, κρυμμένοι πίσω από ακρότητες του αναθεωρημένου δημοσιοϋπαλλήλικου κώδικα και τον κίνδυνο απομάκρυνσης τους σε περίπτωση που μια πράξη τους χαρακτηριστεί αυθαίρετη. Ήρθε και η τιμωρία ενός συναδέλφου τους πρόσφατα από δικαστήριο και καλύφθηκε πλήρως η διεύρυνση της ανευθυνότητας.
Είναι θλιβερό να μπαίνεις σε υπηρεσίες και να βλέπεις ακόμα και υπαλλήλους που λίγα χρόνια πριν έσφυζαν από ζωντάνια και διάθεση προσφοράς, να ρίχνουν τώρα πασίεντζες για να περνά η ώρα, σαν να εκτίουν ποινή με αντίπαλο το οκτάωρο κάθε μέρα.
Όσο δε λέει να αλλάξει αυτή η εικόνα, όσα μέτρα κι αν ληφθούν, είναι αδύνατον να αντιστραφεί η κατάσταση του τόπου και της χώρας.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ