25.2.2014 16:01

Βασικός προσανατολισμός η ανανέωση

Με ολοκληρωμένο σε μεγάλο βαθμό το ψηφοδέλτιο, ο Πολ. Λαμπρινούδης έχει την πολυτέλεια της επιλογής των συνεργατών. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 8 από τους νυν δημοτικούς συμβούλους δεν θα είναι υποψήφιοι, είτε γιατί νοιώθουν ότι έφτασε για αυτούς το πλήρωμα του χρόνου, είτε γιατί βλέπουν το δήμαρχο να μην τους απευθύνει την πρόταση, επομένως, πέρα από την απόφαση του εκλογικού σώματος η ανανέωση σε περίπτωση επανεκλογής της δημοτικής αρχής θεωρείται ήδη δεδομένη.

Ο μετρ των εκλογικών αναμετρήσεων όμως ξέρει πολύ καλά ότι τα αποτελέσματα είναι κατά βάση συναρτώμενα από τα … ψιλά γράμματα. Ο στρατός των υποψηφίων βρίσκεται στα τοπικά ψηφοδέλτια κι εκεί η ανανέωση προσώπων προβλέπεται πιο σαρωτική. Πρόσωπα που δεν απέδωσαν ή δεν είχαν την υπομονή να δουν τον ενιαίο Δήμο να στήνεται στα πόδια του έχουν ήδη τεθεί εκτός ψηφοδελτίου και τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο δήμαρχος έχει ρίξει το βάρος του αποκλειστικά στην αντικατάσταση τους. Μεγάλο του πλεονέκτημα στην ανίχνευση νέων συνεργατών ότι με το σύνολο των προσώπων σε τοπικά πολιτιστικά ή αθλητικά σωματεία έχει έρθει σε ανύποπτη στιγμή σε επαφή συνεργασίας. Στοιχείο που εκμεταλλεύεται στο έπακρο για να μη χρονοτριβεί σε άσκοπες αναζητήσεις.

Για εκείνο που ο Πολύδωρος τρίβει τα χέρια του είναι ότι πολλές προτάσεις, αντί να τις καταθέτει ο ίδιος, του έρχονται αυτοβούλως στο γραφείο του. Και σε εκείνον πια απομένει η απόφαση της τελικής επιλογής. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ