8.7.2014 19:47

Αυτό βρήκε να κόψει;

• ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ

Το νοιώθουμε όλοι. Ο επισκέπτης του νησιού μαγεύεται αλλά στο τέλος πάντα φεύγει με την αίσθηση του ανικανοποίητου. Διαισθάνεται ότι είδε τη Χίο αλλά εκείνη αρνήθηκε να του ψιθυρίσει στο αυτί κάποια από τα μυστικά της.

Για να μετριάσει τη συγκεκριμένη διαπίστωση η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αρχικά και η Περιφερειακή Ενότητα στη συνέχεια εκπονούσαν κάθε καλοκαίρι ένα πρόγραμμα ελεύθερων ξεναγήσεων στους βασικούς επισκέψιμους χώρους του νησιού. Μεστά, Πυργί, Ολύμποι, Κάστρο, Νέα Μονή, Ανάβατος. Ο πληθωρικός Θωμάς Καραμουσλής καθηλώνει με την αστείρευτη γνώση του και την ευρυμάθεια του όσους παρακολουθούν τις ξεναγήσεις, για αυτό και το πρόγραμμα απέκτησε τα τελευταία χρόνια φανατικούς ακόμα κι επαναλαμβανόμενους φίλους. Πέτυχε δε να προσελκύσει κι αρκετούς συμπατριώτες μας, που με την ευκαιρία μάθαιναν κάπως παραπάνω τον τόπο τους.

Φέτος πλησιάζουμε το δεύτερο δεκαήμερο του Ιούλη κι ο Θωμάς δεν παίρνει καν απάντηση στο ερώτημα αν το πρόγραμμα ξεναγήσεων θα υλοποιηθεί. Κι αυτός με τη σειρά του υποχρεώνεται να … ξενιτεύεται για την Αθήνα, καθώς τα … φώτα του ουκ ολίγες φορές δόθηκαν σε ευρωπαϊκές αποστολές στο πλαίσιο εκδηλώσεων περιηγήσεων στην πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.. Ναι, ως εκεί φτάσαμε, να μην είμαστε σε θέση να ζήσουμε τον ένα και μόνο διπλωματούχο ξεναγό του νησιού, που – για καλή μας τύχη – θεωρείται μια μόνιμα ανοιχτή εγκυκλοπαίδεια.

Με το νησί να καταβαραθρώνεται τουριστικά, απόδειξη οι αριθμοί κι η ίδια η πραγματικότητα, είναι δυνατόν η Περιφερειακή Ενότητα Χίου να εξαντλεί τις οικονομίες της στη μόνη ενέργεια που αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν μας; Ποιοι εγκέφαλοι θεωρούν ότι φυλάσσουν το δημόσιο χρήμα με περικοπή στις πενταροδεκάρες του προγράμματος ξεναγήσεων; Έχει άραγε και τη σύμφωνη γνώμη Κάρμαντζη η συγκεκριμένη περικοπή; Είναι δυνατόν εδώ να υπάρχει σύμπνοια απόψεων;  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ