20.2.2018 23:50

Αυτή, η πτώση από τα σύννεφα…

Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα το περασμένο Σάββατο. Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να δοθούν απαντήσεις στους ισχυρισμούς Μουζάλα για τη χρηματοδότηση του Δήμου Χίου για το προσφυγικό. Θα του στείλουμε εξώδικα κι, αν δεν … στρώσει, θα ακολουθήσουν και μηνύσεις.

Ωραία όλα τούτα, αλλά για ποιο λόγο ακριβώς μας εξέπληξαν και μας διέγειραν; Τα ίδια διαδίδει η κυβέρνηση εδώ και πάνω από ένα χρόνο, επίσημα, με τη βούλα των υπουργών της.

Από τις 16 Σεπτεμβρίου 2016 ρωτούσε το τότε … ζεύγος του Υπουργείου Εσωτερικών (Κουρουμπλή και Μουζάλα) ο Νότης Μηταράκης, πόσο στοίχισε η ΒΙΑΛ και τι ποσά έχουν δοθεί στο Δήμο Χίου.

Στις 10 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου ο Γ. Μουζάλας, με χαρτί και με μολύβι, δίνει την ίδια ακριβώς απάντηση που έδωσε και ο Μαν. Βουρνούς προχθές. Τόσα και τόσα ίσον τόσα.

Ποιος επιπλέον λόγος ώθησε στην έκτακτη σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής και με τόσο στόμφο μάλιστα, όταν Υπουργείο και Δήμος παρουσιάζουν τα ίδια ακριβώς στοιχεία; Όλα είναι, δυστυχώς, ζήτημα εντυπώσεων. Και αυτές που επιδιώκει να κερδίσει από βήματος της Βουλής ο ανεκδιήγητος υπουργός και αυτές που επιδιώκει να δημιουργήσει, από βήματος Οικονομικής Επιτροπής ο ανήσυχος για την εικόνα του δήμαρχος. Επί της ουσίας μια απλή επανάληψη…  

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ