4.6.2013 17:19

Αυστριακοί, οι απαιτητικοί και εκλεπτυσμένοι

 Τον δικό του αξιοπρεπή αγώνα να τοποθετηθεί στο χάρτη του τουρισμού στο νησί, αν και…πινέζα πάνω του, κατά τη στρατιωτική ορολογία, δίνει το Άγιο Γαλας.

Με ακαταμάχητα πλεονεκτήματα την τεράστια ιστορία του, το τριώροφο σπήλιο του, τη μεγάλη λατρευτική  του παράδοση και την απαράμιλλης ομορφιάς φύση του αγωνίζεται να αποδείξει ότι δεν είναι ανεκπλήρωτος ο στόχος για ένα οικισμό της Βόρειας  Χίου και να συμπαρασύρει κι άλλους δορυφορικούς οικισμούς να πιστέψουν στη δύναμη που κρύβουν.

Με όλα αυτά έπεισε τους πρώτους αυστριακούς τουρίστες που πάτησαν χιακό έδαφος φέτος, τη χρονιά της αεροπορικής σύνδεσης του νησιού με πτήση τσάρτερ, ότι δικαίως το επέλεξαν για μια από τις μέρες τους στη Χίο.

Η παρέα της φωτογραφίας που απόλαυσε το Αγ Γαλας  ήταν  κάπως… βιαστική. Προάγγελος των επισκεπτών που έφτασαν ήδη με τη πρώτη πτήσης τσάρτερ ήρθαν  νωρίτερα από αυτό, αφού, ως φαίνεται, πιάνει  η…σπορά Χίου που έγινε πρόσφατα από τη φιλοξενία της ομάδας αυστριακών  δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων. Το αυστριακό  έφοδος έχει οργώσει αρκετά η Αντ. Μαϊστράλη  εκ μέρους του «VOLLISOS HOLIDAYS HOMES » για αυτό και οι   πρώτοι αυστριακοί εμπιστεύθηκαν  τη ίδια για τις  διακοπές τους.

Επρόκειτο για μια ομάδα επισκεπτών που βρέθηκα στο νησί μας με σκοπό και σρτοχο να το εγκαταλείψουν έχοντας μάθει τα βήματα των ελληνικών παραδοσιακών χωρών.  «χασαποσερβικο» αναγνωρίσαν όλοι μαζί, ακούγοντας το ήχο της μουσικής του, ένδειξη ότι κάτι πέτυχαν.

Οι αυστριακοί μοιάζουν απαιτητικοί επισκέπτες, άρα και ιδιαιτέρα προσοδοφόρα αγορά, ταιριαστή  στη φυσιογνωμία του νησιού. Δείχνουν  μεγάλο ενδιαφέρον για τη φύση, την παράδοση και την αγνότητα ενός τόπου και ως προς αυτά το μικρό ΑΓ. ΗΑ πλεονάζει, σε σημείο να πετύχει να του κρατήσει κοντά του σχεδόν 5ωρες!

Ας κρατήσουμε όμως και τη παρατήρηση κάποιου από του πρώτους Αυστριακούς  αφιχθέντες με τη  1η πτήση τσάρτερ. Οι περισσότεροι  επιβάτες είχαν προορισμό  τη Μυτιλήνη. Μήπως  το δουν κάπως πιο ζεστά και οι υπόλοιποι ενασχολούμενοι με τον τουρισμό  πέρα από την Αντιγόνη;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ