26.7.2017 20:20

Άτυχος εν ζωή, τυχερός μετά θάνατον

Η πολιτική είναι το νόμισμα των δυο όψεων. Στη μια του όψη η εν ζωή πορεία, στην άλλη η μετά θάνατον ανάμνηση. Η πρώτη σαφώς δυσκολότερη, αν δεχτούμε aprioriκαι το «ο νεκρός δεδικαίωται». Στην εποχή της αμφισβήτησης των πάντων, ωστόσο, ζούμε στιγμές που και ο νεκρός αμφισβητείται, σαν μια τάση μόδας.

Ο Θαν. Βαρίνος στέρησε την ικανοποίηση στους άσπονδους φίλους του να ψελλίσουν την παραμικρή αμφισβήτηση της προσφοράς του. Τους είχε αφαιρέσει εν ζωή το μέτρο. Έντεκα χρόνια κούρασε με τον όγκο του τα κοινοβουλευτικά έδρανα της αντιπολίτευσης κι ακόμα περισσότερο τους κατά καιρούς υπουργούς με τις αναρίθμητες ερωτήσεις του. Συγκαταλέγεται, μάλλον, στους πρώτους διδάξαντες την εξαντλητική μεταφορά στη Βουλή κάθε θέματος που αφορούσε το νησί.

Ο καπ. Θανάσης στερήθηκε την εξουσία. Πάνω που η Ν.Δ. γίνονταν κυβέρνηση το 2004 εκείνος, με επιλογή του λαού της Χίου, κόβονταν από το κοινοβούλιο. Λογικά εκείνη την περίοδο θα το πήρε κατάκαρδα. Να φτάνεις στην πηγή και να στερείσαι το νερό...

Σήμερα, αν μας κοιτά από ψηλά, θα διαισθάνεται ότι σε ... καλό του βγήκε. Η εξουσία δίνει δυνατότητες πράξης, συνάμα φθείρει όμως τη δημόσια εικόνα όποιου τη διαχειρίζεται. Είναι τόσες και παράλογες οι απαιτήσεις του κόσμου που είναι αδύνατον να ικανοποιηθούν. Οπότε η προσδοκία ικανοποίησης σύντομα μετατρέπεται σε φθόνο κατά του πολιτικού που διαχειρίζεται την εξουσία. Ο Θαν. Βαρίνος τον απέφυγε και σήμερα οι οικείου του απολαμβάνουν μια καθολική καταξίωση μέσα στον πόνο τους.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ