13.12.2012 18:24

Απούσα η Χίος από το δίκτυο ελληνικών πράσινων πόλεων

Θα πείτε, εδώ ανακύκλωση παλεύουμε δυο χρόνια να κάνουμε, τα ραπανάκια για την όρεξη θα μας λείψουν; Πάντως στην υπόλοιπη Ελλάδα η Αυτοδιοίκηση, μέσα απ’ τα προβλήματα της, επιχειρεί μικρά βήματα προόδου. Χθες και σήμερα στη Θεσσαλονίκη διεξάγεται το ιδρυτικό συνέδριο του «Δικτύου ελληνικών πράσινων πόλεων» με συμμετέχοντες δήμους που θα έχουν ως στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. 
Στόχος είναι να συμμετέχουν όλες οι ελληνικές πόλεις που επιθυμούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μέσω της βελτίωσης του αστικού τους περιβάλλοντος. Ιδρυτικά μέλη του Δικτύου είναι οι δήμοι Αθηναίων, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών, Κέρκυρας, Κοζάνης και Τρικκαίων. Το Δίκτυο θα συμβάλει σημαντικά στη διεκδίκηση πολύτιμων πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην αξιοποίηση προγραμμάτων σε όφελος του αστικού περιβάλλοντος. 

Επίσης, επιδιώκει την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, που θα συμβάλουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στην επιτυχία των προσπαθειών για τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης σε διοίκηση και πολίτες σε πανελλαδικό επίπεδο.
Να δεχτώ ότι ένας δήμος που μόλις τώρα λειτουργεί ΧΥΤΑ και μπουσουλάει στην ανακύκλωση είναι αδόκιμο να συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος. Παρατηρητές τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να επιδιώξουμε να γίνουμε; 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ