Παραπολιτικά

26/3/19 10:27

τελ. ενημ.: 26/3/19 10:36

Απ’ την ομάδα Γιακαλή με τη «φανέλα» Καλογήρου

Η μετακόμιση του συνδυασμού Κάρμαντζη από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου στο Δήμο άδειασε απότομα τη δεξαμενή του συνδυασμού Καλογήρου. Η προσπάθεια της περιφερειάρχη, συνεπικουρούμενη από τη στήριξη της ΝΔ, αποδίδει άμεσα καρπούς και σταδιακά εμφανίζει ένα ψηφοδέλτιο που στερείται μεν ενεργούς αυτοδιοικητικής εμπειρίας, ωστόσο … ανεβάζει τις στροφές των προσδοκιών για ένα καλό αποτέλεσμα.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Παντ. Λεγάτου πήρε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, σε κάθε περίπτωση πάντως εκείνη η υποψηφιότητα που … μεταγγίζει δυνάμεις είναι εκείνη του χειρουργού Γιώργου Νομικού.

Ο νοσοκομειακός γιατρός δεν είναι … πρωτόμπαρκος στην εκλογική διαδικασία. Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, υποψήφιος με τον αντίπαλο συνδυασμό του Νάσου Γιακαλή, ήταν ο δεύτερος … ψηφοκουβαλητής, πίσω από το Μαν. Κράκαρη κι ως εκ τούτου ο πρώτος επιλαχών περιφερειακός σύμβουλος.

Η «μεταγραφή» Νομικού, επομένως, είναι εκείνη, ως τώρα, που ενισχύει καθοριστικά το ψηφοδέλτιο Καλογήρου, αν δεχτούμε ότι ο γιατρός έχει την ικανότητα να διατηρεί προσωπικούς υποστηρικτές που θα τον ακολουθήσουν στη νέα του πορεία με κλειστά μάτια, χωρίς να τον ρωτήσουν το αυτονόητο: πώς γίνεται σε μια εκλογή η Καλογήρου να … του μυρίζει και στην επερχόμενη να τον εμπνέει.

Σχόλια άρθρου: 0