22.4.2013 14:32

Αντανακλαστικά υπεράσπισης δεδομένων αντιλήψεων

Χαρακτηριστικά μιας πολύ προβλέψιμης συλλογικότητας αποκτά η Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Δημοτικής Κίνησης στη Χίο. Με τη δεύτερη κατά σειρά παρέμβαση της  ζητά να αποκατασταθεί το τμήμα του μονοπατιού Ολύμποι – Μεστά που πρόσφατα καταστράφηκε από παράνομη διάνοιξη δρόμου και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι. Η παρέμβαση αυτή διαδέχεται την πρώτη, με την οποία περισσότερο κρίνονταν οι συνθήκες διεξαγωγής της θεματικής συνεδρίασης για την Αμανή και λιγότερο άγγιζε την ουσία.
Κοινός παρονομαστής των δυο παρεμβάσεων ότι «θίγονταν» οι απόψεις δυο μελών της. Στην πρώτη περίπτωση οι αντιλήψεις του Γ. Μακριδάκη, στη δεύτερη ο ιερός αγώνας του Γ. Χαλάτση για τα περιπατητικά μονοπάτια.
Δεν είναι κατακριτέο ότι μια δημοτική κίνηση προασπίζεται το οπλοστάσιο των αντιλήψεων των ιδρυτικών στελεχών της. Αλίμονο αν σφύριζε αδιάφορα. Δίνει άλλωστε το στίγμα των ιδεών της, τα στοιχεία που πιθανά θα τη διαφοροποιήσουν από τις υπόλοιπες, όσες προκύψουν στο δρόμο προς τις εκλογές.
Το μεμπτό είναι ότι τα αντανακλαστικά της ενεργοποιούνται αποκλειστικά – μέχρι τώρα – για να προασπίσουν δεδομένες αντιλήψεις, λες και θεωρεί ηθική της υποχρέωση να λειτουργεί ως η ομπρέλα υπεράσπισης των στελεχών της. Αυτή η στρατηγική ενοχλεί όσο δε συνοδεύεται από παρεμβάσεις και για θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος του Δήμου. Και μη μου πείτε ότι δεν έχουν δοθεί ευκαιρίες στο μεσοδιάστημα; Ας το δει η Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Δημοτικής Κίνησης, αν έχει ως πραγματικό στόχο να αγγίξει μάζες πέραν των αναμενομένων.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ