28.5.2013 18:21

Ανόητη απόφαση από το Δασαρχείο Χίου

Ξέρει ότι την εφαρμογή του μέτρου είναι αδύνατον να την επιβλέψει. Γνωρίζει παράλληλα ότι έτσι όπως εγκαταλείφθηκε η ύπαιθρος και δασώθηκαν οι άλλοτε καλλιεργήσιμες εκτάσεις της, έχει γεμίσει η φύση από αρωματικά βότανα, τόσα που όσα κι αν κανείς από λαιμαργία ή διάθεση εμπορευματοποίησης κόψει, αυτά δε συντρέχουν κίνδυνο εξαφάνισης. Κι όμως, το ανόητο Κράτος εκδίδει αποφάσεις απαγόρευσης της δυνατότητας συγκομιδής ρίγανης, χαμομηλιού ή μαλάθρου από μια ποσότητα και πάνω, περισσότερο για να κάνει τα ήδη τεταμένα νεύρα της υπαίθρου να βγουν από τα όρια τους.

Κι έχεις και το Δασαρχείο να στέλνει υπαλλήλους του στα χωριά για να τοιχοκολλούν τις απαγορευτικές διατάξεις, εν γνώσει του ότι είναι αδύνατον να ελέγξει την εφαρμογή τους. Λες και δεν έχει σε καμιά πιο ουσιαστική δουλειά να τους στρέψει….

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά δεν ξέρω αν υπάρχει νοήμον άνθρωπος να τα εξηγήσει. Η απόφαση έχει φέρει αναταραχή στους γέροντες της υπαίθρου, τους ανθρώπους που βιώνουν την εγκατάλειψη με το παραπάνω τώρα που η Αυτοδιοίκηση έχει χάσει τον έλεγχο και τη δυνατότητα στοιχειωδών επεμβάσεων στα χωριά και λειτουργεί ως πλήγμα για το γόητρο τους. Το συνδυάζουν με τη λαίλαπα των οικονομικών μέτρων, το μαχαίρι στις συντάξεις τους και θεωρούν ότι πρόκειται για προέκταση μιας πολιτικής περικοπών δίχως τέλος. Η οποία πια, αφού τους ρούφηξε το αίμα, τους άφησε χωρίς μια δεκάρα οικονομίες, έρχεται τώρα να βάλει χέρι ακόμα και σε όσα η φύση απλόχερα τους προσφέρει εδώ και αιώνες. Ναι, στη ρίγανη…

Αποφάσεις, διατάξεις, νόμοι και απαγορεύσεις ενός κρατικού μηχανισμού στον κόσμο του, αδύναμου να μπει στην ψυχοσύνθεση του κόσμου του οποίου τις τύχες καλείται να διαχειριστεί. Γιατί, όσο κι αν ο παππούς και η γιαγιά συναισθάνεται την ανάγκη δικής τους εισφοράς για τη σωτηρία της χώρας με το πετσόκομα στη σύνταξη, την απειλή προστίμου γιατί θα κόψουν ένα ματσάκι ρίγανη να τη στείλουν στο εγγόνι που σπουδάζει, περισσότερο σαν άρωμα του χωριού στην αφιλόξενη γκαρσονιέρα του, αδυνατούν να την αντιληφθούν, όσες εξηγήσεις κι αν επιχειρηθούν να δοθούν.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ