29.5.2015 14:57

Ανέλαβαν την ευθύνη

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι κινήσεις της περιφερειακής αρχής για να αποκρυσταλλώσει την τελική της θέση για το μέλλον της ΕΝΑ Χίου. Εδώ και καιρό οι Γ. Ξενάκης και Κ. Βεργίνας πήραν το φάκελο της υπόθεσης υπό μάλης, με οδηγία της Χρ. Καλογήρου, και επεξεργάζονται το σχέδιο για την επαναλειτουργία της εταιρείας.  

Πέρα από την Περιφέρεια, βέβαια, σημαντικό ποσοστό στο μετοχικό της κεφάλαιο διαθέτει και ο Δήμος Χίου. Μια πρώτη ενέργεια των δυο περιφερειακών συμβούλων ήταν να διερευνήσουν τους σκοπούς του Δήμου, γεγονός που έγινε με τον πιο επίσημο τρόπο σε συνάντηση τους με τον αντιδήμαρχο Στρ. Γδύση και το δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της ΕΤΑΧ, Ιακ. Αμύγδαλο. Στη συνάντηση πήραν μέρος και οι δυο εναπομείναντες υπάλληλοι της ΕΝΑ.

Από την πλευρά του Δήμου δεν εκφράστηκε αντίρρηση για την επιβίωση της Εταιρείας, τέθηκε όμως ως όρος μια προϋπόθεση. Πρώτα να οριστεί το αντικείμενο ενασχόλησης της ΕΝΑ, να αποδεικνύεται ότι θα είναι βιώσιμη στο μέλλον και μέσα… Με το δύσκολο αυτό έργο επιφορτίστηκε ο Γ. Ξενάκης. Εκείνος θα διερευνήσει ποιος μπορεί να είναι ο αποδοτικός μελλοντικός ρόλος της και, αν αυτός στοιχειοθετείται, σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ