9.4.2014 0:15

Ανέκρουσε πρύμνα ο Μαλαφής;

• ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΥΤΟ ΟΔΗΓΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Ζύγισε καταστάσεις ο Γιάννης Μαλαφής και προφανώς από την εμπειρία του διαπίστωσε ότι η κατάρτιση συνδυασμού με τόσες μεγάλες αριθμητικές απαιτήσεις δεν είναι … αυγό να το ρουφήξεις. Η πρόταση του απασχόλησε και τοπικά κομματικά στελέχη, κάποια από τα οποία είδαν με θετικό μάτι την προοπτική, έστω και την τελευταία στιγμή.

Από την ώρα όμως που ο αρχικός ενθουσιασμός έδωσε τη θέση του στο χαρτί και το μολύβι, επικράτησαν πιο ψύχραιμες σκέψεις. Ο Γ. Μαλαφής κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση βλέποντας ότι ο χώρος της Ν.Δ. θα μείνει τελικά ανεκπροσώπητος, αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια που θέλουν συνεργασία του Παν. Βρουλή με τον Πολ. Λαμπρινούδη. Βέβαια η συνταγή του αιφνιδιασμού στο τέλος δεν αποδείχθηκε επιτυχημένη.

Πλήρη ελευθερία

Μετά από αυτή την εξέλιξη η τοπική Ν.Δ. θα στρέψει αποκλειστικά το ενδιαφέρον της στη μάχη των περιφερειακών εκλογών, αφήνοντας κατά συνείδηση τα μέλη της να κινηθούν στην κάλπη, ανάλογα με το ποιος δημοτικός συνδυασμός αισθάνονται ότι τους καλύπτει περισσότερο. Εννοείται ότι δεν πρόκειται επίσης να απαγορεύσουν σε οποιοδήποτε από τα κομματικά στελέχη τη συμμετοχή σε κάποιο ψηφοδέλτιο, από την ώρα που αποφασίστηκε να μην δοθεί σε κανέναν υποψήφιο δήμαρχο ούτε καν υποστήριξη.

«Έχω πάψει προ πολύ να ασχολούμαι με τα δημοτικά», μετέφερε τις προηγούμενες μέρες ο Πρ. Μανωλάκης σε συνεργάτες του, στοιχείο ενδεικτικό της απογοήτευσης και του προέδρου της ΝΟΔΕ για την πορεία των πραγμάτων. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ